Jocuri de culise în PNL pentru şefia  sectoarelor Capitalei. Care sunt filialele- problemă şi cine are şanse să prindă funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban este cel care are cuvântul decisiv privind noii şefi de la sectoare. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban este cel care are cuvântul decisiv privind noii şefi de la sectoare. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Instalarea de şefi la organizaţiile de la sectoare ale PNL îi dă de furcă lui Ludovic Orban, în condiţiile în care acesta se confruntă cu probleme la unele sectoare, în timp ce la altele pare mai mult indecis în girarea unui nou preşedinte. Noille mişcări de trupe din PNL Bucureşti vin în contextul în care liberalii au fost bătuţi clar de USR la ultimele alegeri.

Conducerea PNL a spus pas şi săptămâna aceasta numirii de şefi interimari la cele şase sectoare. În şedinţa Biroului Executiv a fost evitat subiectul, cu toate că la şedinţa anterioară rămăsese stabilit că lunea aceasta locurile rămase libere vor fi ocupate cu oameni agreaţi de Ludovic Orban şi preşedintele interimar al PNL, Violeta Alexandru. 

Influenceri şi hipsteri

În schimb, Ludovic Orban a vorbit în şedinţa de luni despre cum poate PNL să atragă tinerii şi corporatiştii, vorbindu-se chiar de apelarea la „influenceri“ care să prezinte o altă faţă a liberalilor. De altfel, în timpul şedinţei, vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu publica pe contul de Facebook poze cu el pe trotinetă. Anterior, după ce la moţiunea de cenzură purtase ochelari de vedere cu rame galbene, promisese că îşi va lua şi trotinetă, ca să intre în rândul hipsterilor. 

„Mai bine să se măsoare de şapte ori şi să se taie o dată decât să se măsoare o dată şi să se taie de şapte ori“, a precizat Orban într-o discuţie cu jurnaliştii, cu referire la amânarea numirii de interimari la sectoare. Ori, situaţia de la sectoare e departe de a se rezolva. În primul rând, la două dintre sectoare membrii de partid sunt nemulumiţi de demiterea foştilor preşedinţi. Mai exact, la Sectorul 5, acolo unde şef a fost Cristian Olteanu, membrii cu influenţă din organizaţie nu vor să accepte o altă persoană, au precizat surse politice pentru „Adevărul“. De altfel, această organizaţie mai mereu a fost una problematică, în sensul că nu a acceptat oameni noi şi a fost mai mereu deschisă la înţelegeri cu PSD. 

Dilema de la Sectorul 2

O altă problemă e la Sectorul 2, unde nemulţumiri au venit din partea celor care fac parte din tabăra Ancăi Boagiu, lider de filială demis de Biroul Executiv, pentru că nu voia să facă un pas în spate. 

Mai mult, potrivit unor surse politice, Ludovic Orban nu e de acord cu soluţia văzută drept de avarie, adică numirea lui Dan Cristian Popescu, viceprimar în acest sector. Logica lui Orban: un preşedinte de sector să nu fie şi candidat la primărie. 

Surse politice din partid au precizat că e de neînţeles ce se vrea şi pentru Sectorul 1, acolo unde iniţial ar fi fost ofertat Tase Stamule, însă Orban s-a răzgândit şi l-ar vrea doar secretar general. 

Favoriţi la şefie

Printre numele vehiculate pentru preluarea conducerii unor sectoare sunt consilierul general Ciprian Ciucu (cel mai probabil PNL Sectorul 6), avocatul Cristian Băcanu (cu şanse pentru PNL Sector 3), dar şi Antonel Tănase, trezorier al partidului. În ceea ce priveşte Sectorul 3, acesta e considerat, de asemenea, cu probleme, din moment ce fosta conducere a PNL a fost mai mult „prietenă“ cu Robert Negoiţă decât în Opoziţie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite