Jos Ponta, Jos Băsescu! M-am săturat de voi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
JOS BASESCU PONTA

Domnilor, de la înălţimea statutului de cetăţean al ţării, vă reamintesc că mandatul politic este, în fapt, acela de a fi în serviciul public.

Stimaţi şefi de stat şi de guvern,

 V-aş ruga în termeni decenţi să "respectaţi rigorile constituţionale" (deşi aş putea în limbajul dvs colocvial, cum ne-aţi obişnuit în ultima vreme, să spun şi "jos labele de pe Constituţie!"), chiar daca este campanie electorală şi fiecare dintre dvs pare să presteze cu disperarea omului care nu mai are nimic de pierdut.

Vă înţeleg, dle Ponta, că aveţi un locşor călduţ de premier, garantat de o majoritate parlamentară de strânsură, care vă permite să fiţi protagonistul acestei campanii electorale şi să baleiaţi printre teme cu graţia unei antilope Gnu.

Vă înţeleg, dle Băsescu, că vi se termină mandatele de preşedinte şi orizonturile politice par să devină uşor neclare, poate chiar mai şterse ca ale "bătrânului edec", aşa cum plastic l-aţi etichetat pe fostul preşedinte Ion Iliescu.

Este siderant însă să văd cu câtă uşurinţă preşedintele ţării face campanie pe faţă în timpul mandatului său unui partid politic, iar un premier se autointitulează şef suprem al Armatei şi ameninţă ca va lua singur deciziile strategice în actualul context geopolitic.

Domnilor, de la înălţimea statutului de cetăţean al ţării, vă reamintesc că mandatul politic este, în fapt, acela de a fi în serviciul public.

Nu acesta este modelul de urmat al tinerei generaţii şi nu văd de ce mă forţaţi să fac eforturi uriaşe în a convinge alegătorii din colegiul meu că există şi altfel de politicieni, care cred în supremaţia legii şi în egalitate în faţa ei.

Articol preluat şi pe www.alinagorghiu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite