Politică

articolul anterior articolul urmator

Jos Ponta, Jos Băsescu! M-am săturat de voi!

39
13 May 2014 19:24:31
Alina Gorghiu

Domnilor, de la înălţimea statutului de cetăţean al ţării, vă reamintesc că mandatul politic este, în fapt, acela de a fi în serviciul public.

Stimaţi şefi de stat şi de guvern,

 V-aş ruga în termeni decenţi să "respectaţi rigorile constituţionale" (deşi aş putea în limbajul dvs colocvial, cum ne-aţi obişnuit în ultima vreme, să spun şi "jos labele de pe Constituţie!"), chiar daca este campanie electorală şi fiecare dintre dvs pare să presteze cu disperarea omului care nu mai are nimic de pierdut.

Vă înţeleg, dle Ponta, că aveţi un locşor călduţ de premier, garantat de o majoritate parlamentară de strânsură, care vă permite să fiţi protagonistul acestei campanii electorale şi să baleiaţi printre teme cu graţia unei antilope Gnu.

Vă înţeleg, dle Băsescu, că vi se termină mandatele de preşedinte şi orizonturile politice par să devină uşor neclare, poate chiar mai şterse ca ale "bătrânului edec", aşa cum plastic l-aţi etichetat pe fostul preşedinte Ion Iliescu.

Este siderant însă să văd cu câtă uşurinţă preşedintele ţării face campanie pe faţă în timpul mandatului său unui partid politic, iar un premier se autointitulează şef suprem al Armatei şi ameninţă ca va lua singur deciziile strategice în actualul context geopolitic.

Domnilor, de la înălţimea statutului de cetăţean al ţării, vă reamintesc că mandatul politic este, în fapt, acela de a fi în serviciul public.

Nu acesta este modelul de urmat al tinerei generaţii şi nu văd de ce mă forţaţi să fac eforturi uriaşe în a convinge alegătorii din colegiul meu că există şi altfel de politicieni, care cred în supremaţia legii şi în egalitate în faţa ei.

Articol preluat şi pe www.alinagorghiu.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

Scarlat Teodor
13.05.2014, 20:40:16

Tovarasa A G , au romanii o zicala : sa vezi intii BIRNA din ochiul tau si apoi PAIUL din ochiul altuia !!! BIRNA de care se face vorbire este Adormescu cel care in functia de pres la Senat si sef al comisiei de redactare a proiectului de Constitutie a dat CHIX ; daca ceilalti erau antrenati in procesul de guvernare , Adormescu a avut ca sarcina procesul legislativ unde a chiulit cit a putut . Legea Electorala , asta mosita de base-boc , care ne-a pricopsit cu 70-80 de parlamentari in plus este neatinsa , Legea retrocedarilor aberante care a saracit tara nu a intrat in viziunea marelui liberal .In organizatiile financiare Adormescu l-a promovat pe rusanu si vlasov , in guvern a bagat cu insistente personale pe fenechiu , vosganian , barbu , cimpeanu , chitoiu , cimpean , dumininca . gerea , stroie , niste insi penali sau de-a dreptul prosti . Aceasta a generat lipsa de continuitate si stabilitate in guvern deoarece numitii au trebuit schimbati . Deci contributia voastra a fost total negativa !!! Si apropo - dintr-e toti liberalii vostrii ultra valorosi cel mai bun este sasalaul de la Sibiu ???Sunteti penibili !!!!!!!!!

+2 (12 voturi)
master of disaster
13.05.2014, 20:50:20

Adevarul e ca premierul reuseste sa-l tina cat de cat in frau Basescu, asta pana scapam de el

-10 (18 voturi)
Utilizator Adevărul
13.05.2014, 20:55:19

Comentariu considerat abuziv.

Stan Toma
13.05.2014, 21:00:19

Ha,ha,ha, Pnl-ul a ajuns la concluzia ca „strugurii is acrii”? Cand era in cardasie cu comunistii si le faceati placerile va simteati bine?

+11 (15 voturi)
Nirolf
13.05.2014, 21:19:36

Pana a fi ejectati de la Putere era : "jos Basescu" si "sus Ponta" . Nu exista creatura mai versatila decat un politician . Niciodata nu se stie ce ne rezerva viitorul ... Cine stie daca nu va veti uni in cuget si simtiri cu partidele "basiste" ? Probabul ca atunci veti schimba iar macazul : "jos Ponta " , "sus Basescu" .

+8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările