Judecător al Curții Constituționale: nu știam despre erata CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Curții Constituționale (CCR), Tudorel Toader, neagă că ar fi fost implicat  în modificările deciziei CCR cu privire la listele de la referendum. El a adăugat că nu știe nimic nici despre presupusa sesizare a CCR la Comisia de la Veneția, legată de presiunile făcute asupra judecătorilor români.

Tudorel Toader a precizat, la România TV, că nu a fost "întrebat, consultat despre eroarea materială" sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.
"Am convingerea că lucrurile se vor clarifica. Am avut în această seară o convorbire cu domnul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-am solicitat convocarea Plenului Curţii, pentru lămurirea situaţiilor, fiind mai mulţi judecători care susţin acest demers", a afirmat Toader.

Judecătorul consideră că "într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate", probabil, dintr-o "regretabilă eroare" s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite deciziei Curţii Constituţionale dată în 2 august. "O mică diversiune, probabil", a adăugat judecătorul Toader.

Despre erata solicitată luni, 6 august, de către conducerea Curţii Constituţionale în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul constituţional a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. "Am aflat ca orice cititor", a arătat judecătorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite