Politică

articolul anterior articolul urmator

Judecătorul Curţii Constituţionale Ion Predescu: ''Erata Curţii este ilegală"

2
8 Aug 2012 18:53:26
Autor: Raluca Dan
Judecătorul Ion Predescu îşi acuză colegii că au încălcat regulamentul CCR atunci când au adoptat erata potrivit căreia românii din străinătate ar trebui să se regăsească pe liste la referendum  FOTO: Mediafax
Judecătorul Ion Predescu îşi acuză colegii că au încălcat regulamentul CCR atunci când au adoptat erata potrivit căreia românii din străinătate ar trebui să se regăsească pe liste la referendum  FOTO: Mediafax

Judecătorul CCR Ion Predescu a afirmat miercuri că erata prin care românii plecaţi în străinătate nu mai pot fi eliminaţi de pe liste ar fi trebuit să fie aprobată în prezenţa tuturor celor nouă judecători ai Curţii, situaţie imposibilă pentru că preşedintele CCR, Augustin Zegrean este plecat în concediu. Predescu a adăugat că dacă cei de la Monitorul Oficial au nelămuriri, trebuie să trimită o cerere pentru lămurire către Curtea Constituţională.

 "Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu", a precizat judecătorul Ion Predescu pentru gandul.info.

Decizia de a introduce paragraful respectiv a fost luată prin consimţământul a cinci judecători ai CCR. Deşi cvorumul a fost atins, nu a fost convocată o şedinţă de plen, aşa cum este procedura uzuală, după cum a indicat un  judecător al CCR pentru gândul.info.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mic Alexandru
9.08.2012, 11:50:50

Cel putin un cap de la CCR ii va tine companie lui Nastase la mititica!

+1 (1 vot)
Cristinel Apreutesei
9.08.2012, 15:19:42

Doamne, o tara de nebuni!=)) nici nu mai stii ce sa crezi!

+1 (1 vot)
Modifică Setările