Jurnal de campanie prezidenţială (I)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri prezidentiale

Candidaţi diverşi, mai mulţi ca de obicei, se oferă să fie şeful statului. Şi pentru a reuşi se agită, se implică, se explică. Totul pentru un viitor mai bun. Al lor, dar şi al nostru. Ca orice luptă, merită şi aceasta să benficieze de un jurnal.

Theodor Paleologu îşi dedică candidatura unei generaţii de deţinuţi politici. Cel care l-a propus, eternul Traian Băsescu, primeşte o sentinţă de colaborare cu Securitatea.

Dan Barna îşi lansează campania cu un nou atac la Iohannis. Care a fost "pompier". Adică, ştiţi dumneavoastră, cineva care intervine foarte rapid şi la orice oră. Fix Iohannis, care era, până ieri, "absent", conform aceluiaşi domn Barna.

Klaus Iohannis preia critica şi răspunde cu o glumă. Rapid. În aceiaşi zi. Zâmbind. Zice că a fost "pompier atomic" chiar. Preşedintele îşi lansează calm candidatura, amintind că singurul duşman veritabil este PSD-ul.

Liviu Pleşoianu nu mai candidează. Poporul care îl iubea şi primul în sondaje îl vota, să semneze nu s-a deranjat. Aşa sunt patrioţii, suferă de nerecunoaşterea masselor pe care vor sa le salveze.

Viorel Cataramă nu mai candidează nici el. Pe motiv de semnături false, BEC i-a refuzat înscrierea.

Viorica Dăncilă şi-a lansat campania cu specialitatea casei: decât nişte greşeli de exprimare care arată nişte vicii mari de gândire. Orice om i-e frică când vorbeşte.

A reapărut zvonul că ar fi vrut Codruţa Kovesi să candideze la preşedinţie. Şi din acest motiv a sprijinit-o Iohannis pentru funcţia de procuror european, ca să scape de ea. Cei care au relansat zvonul sunt cei care spuneau, până mai ieri, că preşedintele nu a ajutat-o cu nimic.

Lupta este de-abia la început.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite