Jurnal de trădare. Câţi primari a mai racolat PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OUG privind traseismul aleşilor locali a fost moşită şi promovată de Victor Ponta FOTO Mediafax
OUG privind traseismul aleşilor locali a fost moşită şi promovată de Victor Ponta FOTO Mediafax

Ordonanţa traseismului, scrisă de vicepremierul Liviu Dragnea, a fost publicată în Monitorul Oficial, deci începând de astăzi este în vigoare. Social-democraţii îşi vor îngroşa rândurile cu 16 primari din Dâmboviţa, opt din Teleorman şi unul din Botoşani. Deocamdată.

Teleorman. Opt primari din Teleorman, aleşi în 2012 pe listele PNL şi PDL, sunt ca şi trecuţi la PSD. Edilii din Rădoieşti, Gălateni, Beuca, Ştorobăneasa, Stejaru, Răsmireşti, Bujoreni şi Crângeni îşi anunţaseră deja susţinerea pentru social-democraţi, înainte de apariţia ordonanţei care permite migrarea primarilor, fără ca aceştia să-şi piardă funcţia. „În 2012, am avut un program pe care ni l-am propus să- l realizăm. Am apelat la actualul vicepremier Liviu Dragnea să ne sprijine. Dacă am găsit înţelegere, am ales să merg alături de PSD“, a spus primarul din Beuca, Aurelian Grigore. Cu cei opt primari amintiţi mai sus, organizaţia judeţeană a PSD Teleorman, dirijată chiar de vicepremierul Liviu Dragnea,  ajunge să numele 55 de edili, mai mult de jumătate dintre primarii din judeţ.

Botoşani. Primul om politic botoşănean care are de gând să profite de perioada de ”transfer” între partidele politice propusă de Liviu Dragnea este primarul de Pomârla, Dumitru Chelaru. Acesta este prim-vicepreşedinte al PDL Botoşani şi a declarat public că vrea să devină membru PSD. Primarul de Pomârla susţine că a luat această decizie, fiind dezamăgit de alianţa dintre PDL şi PNL. „Vreau să lucrez şi să nu mai flutur tot felul de steaguri. Proiectele pentru comunitate nu le pot continua cu partide dezbinate şi cu oameni care vin şi pleacă. Dreapta s-a fărâmiţat, s-a dezbinat în toate părţile. Nu mă mai regăsesc aici“, a spus Chelaru. Sunt cunoscute dealtfel animozităţile dintre primarul de Pomârla şi liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, între aceştia având loc deseori schimburi tăioase de replici. Primarul de Pomârla nici nu vrea să audă de o alianţă cu un PNL condus de Florin Ţurcanu.

Dâmboviţa: 16 primari PDL au fost prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv al PSD  Dâmboviţa, deşi ordonanţa lui Dragnea nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial. „Sunt prezenţi şi primari care au candidat pe lista altor partide la alegerile din 2012, cei mai mulţi dintre dânşii s-au alăturat demersului nostru politic în urmă cu un an de zile. Avem şi oameni care acum au înţeles să vina alături de noi, de PSD, şi îi salut pe toţi cu prietenie“, a declarat în cadrul şedinţa Comitetului Executiv al PSD, preşedintele filialei Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Primarii PDL care au fost prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv al PSD sunt cei din localităţile Ludeşti (Laurenţiua Dincă), Ocniţa (Viorel Cismaru), Măneşti (Constantin Alexandru), Ciocăneşti (Marin Păun), Brăneşti (Ion Preda), Răscăeţi (Iulian Buibăr), Bărbuleţu (Marian Alexe), Dărmăneşti (Matei Gheboianu), Cornăţelu (Florea Rădulescu), Conţeşti (Marian Alexandru), Malu cu Flori (Toma Procopie), Iedera (Vasiel Breazu), Brezoaele (Nicolae Tudorache), Dobra (Nicolae Tudorache), Runcu (Gheorghe Brebeanu) şi Costeşti Vale (Matei Toma).

Citeşte şi:

Dâmboviţa: 16 primari PDL prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv al PSD

edinţa Comitetului Executiv al PSD Dâmboviţa a fost o ocazie numai bună pentru primarii PDL de a profita de modificarea legii aleşilor locali, care le dă dreptul să îşi aleagă tabăra politică în următoarele 45 de zile. Mulţi dintre ei s-au, foşti PSD-işti, vor acum să revină în PSD.

Primul primar din Botoşani care anunţă că vrea să se ”transfere” la alt partid. Dumitru Chelaru, edilul din Pomârla vrea să lase PDL pentru PSD

Posibilitatea de a trece dintr-un partid în altul fără a-şi pierde funcţiile, nu a rămas fără ecou în rândul primarilor din Botoşani.  Un edil de comună şi altul de oraş vor să schimbe taberele. Ambii vor să devină membrii PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite