Justiţia decapitată pas cu pas. Augustin Lazăr, pe urmele Codruţei Kovesi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedurile de demitere a procurorului general al României Augustin Lazăr. Tactica este identică cu cea folosită în cazul Laurei Codruţa Kovesi. Se începe cu o evaluare a activităţii, se face un raport care va fi de fapt un rechizitoriu la adresa procurorului general al României, iar apoi se va solicita demiterea acestuia.

În acest timp, televiziunile aservite puterii îl vor toca zilnic pe Augustin Lazăr şi vor scoate la iveală tot felul de „nereguli“ din activitatea acestuia. Vom avea parte de tot spectacolul oferit cu ocazia demiterii Codruţei Kovesi.

Cu o diferenţă: acum totul este mult mai uşor, deoarece prin decizia CCR din luna mai, referitoare la demiterea procurorului-şef al DNA, preşedintele Iohannis va fi obligat să semneze decretul de revocare la solicitarea ministrului Justiţiei. Practic, durata procedurilor privind demiterea lui Augustin Lazăr va fi mai scurtă decât cea în cazul Kovesi.

Bineînţeles, din peisaj nu o să lipsească eterna problemă privind atitudinea preşedintelui Iohannis. Ce poate să facă şi ce nu poate să facă preşedintele? Indiferent de păreri, concluzia este una simplă: pas cu pas, Justiţia este decapitată şi pusă sub control politic. Tot ce şi-au propus Liviu Dragnea & Co în materie de subordonare instituţională a Justiţiei a fost realizat.

Cu un Parlament controlat, o Curte Constituţională aservită şi un Minister Public subordonat politic, Liviu Dragnea îşi va rezolva toate problemele penale cu ajutorul acestor instituţii. Se vor vota legi, se vor lua decizii, se va face tot ce este necesar pentru a rezolva situaţia juridică a liderului PSD, urmărit în mai multe dosare penale. Totul va fi făcut legal. Asta e marea dorinţă, şi miză, a lui Liviu Dragnea, ca instituţiile statului să decidă că el este nevinovat.

PS: Profit de ocazie şi îi transmit domnului Iohannis, după un mandat de luptă în apărarea democraţiei, cu rezultate extrem de vizibile, că tactica „Pas cu pas“ a funcţionat. Din păcate, pentru ei...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite