UPDATE Surse: Hunor l-a anunţat pe Ponta că demisionează din august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul UDMR Kelemen Hunor FOTO Marian Iiliescu
Liderul UDMR Kelemen Hunor FOTO Marian Iiliescu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii, a venit, luni dimineaţă, la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

UPDATE Liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii la 1 august, fără să îi propună, la acest moment, un înlocuitor, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Kelemen Hunor a anunţat, vineri, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii.

El preciza că luni dimineaţă se va întâlni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili când este momentul oportun să demisioneze, pentru că există aspecte administrative care trebuie rezolvate.

"Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie făcute la timp, nu trebuie acum să avansăm nume. Portofoliul Culturii rămâne la UDMR”, afirma Kelemen Hunor.

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luată în Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat în contextul în care Executivul s-a alăturat CE într-un proces privind o iniţiativă cetăţenească susţinută de UDMR.

Kelemen Hunor a anunţat, totodată, că a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca iniţiativa cetăţenească privind minorităţile să fie dezbătută în comisiile parlamentare, în toamnă, iar până la finalizarea dezbaterilor România să nu trimită noi documente la CJUE.

Liderul UDMR preciza că miercurea trecută a avut mai multe discuţii cu premierul Victor Ponta, ajungând încă de atunci la ”o soluţie, la un compromis”.

În opinia lui Kelemen, acest compromis este ”un pas important atât în ceea ce priveşte poziţia premierului, cât şi posibilitatea de a purta un dialog constructiv, corect”.

Citeşte şi:

SONDAJ Cine câştigă finala prezidenţială

Premierul Victor Ponta ar bate orice candidat al dreptei în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj realizat de INSCOP Research , la comanda „Adevărul“. Cele mai mari şanse să-l învingă pe Ponta le are liberalul Klaus Iohannis

Marko Bela, posibil înlocuitor a lui Kelemen Hunor la Cultură? Marko Bela refuză să preia portofoliul

Odată cu anunţul plecării lui Kelemen Hunor din Executiv, udemeriştii trebuie să găsească, în cel mai scurt timp, un înlocuitor. Surse din interiorul partidului au declarat pentru „Adevărul“ că senatorul Marko Bela se află în cărţi pentru a prelua protofoliul Culturii. Marko, mentorul politic al lui Kelemen, ne-a declarat că este onorat, însă nu doreşte să revină în Executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite