Prima reacţie a UDMR după demisia ministrului Educaţiei: „Este singura decizie corectă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că demisia este "singura decizie corectă" a ministrului Educaţiei, Valentin Popa, care trebuia să îşi asume "consecinţele măsurilor sale nechibzuite şi total neadecvate din punct de vedere profesional, prin care a provocat confuzie pentru zeci de mii de elevi, cadre didactice şi părinţi"

"Demisia este singura decizie corectă a ministrului Educaţiei. Este obligatoriu să îşi asume consecinţele măsurilor sale nechibzuite şi total  neadecvate din punct de vedere profesional, prin care a provocat confuzie pentru zeci de mii de elevi, cadre didactice şi părinţi. În lipsa unor argumente profesionale raţionale, articolul din Ordonanţa simplă care reglementează predarea limbii române poate fi considerat rezultatul unei decizii extrem de imprudente. Prin urmare, aşteptăm ca Guvernul să soluţioneze corect această problemă, în şedinţa de astăzi", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după demisia ministrului Educaţiei.

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei, potrivit Digi24.

Demisia acestuia s-a produs după o discuţie cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a apreciat, joi, că UDMR are dreptate în privinţa criticilor faţă de o HG privind predarea limbii română în şcolile minorităţilor naţionale.

Liderul PSD a spus, joi, că Kelemen Hunor are dreptate şi că nu e vorba doar despre UDMR, ci de toate minorităţile.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunţa, vineri, că Uniunea solicită remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii formaţiunii. Kelemen spunea că, de acum, colaborarea cu acest ministru va fi "imposibilă", întrucât nu mai există încredere în el.

Luni, Kelemen Hunor a spus că nu mai discută cu guvernanţii până nu se rezolvă această problemă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite