Politică

articolul anterior articolul urmator

Kelemen Hunor, după discuţiile de la Palatul Victoria: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

26
23 Oct 2021 18:42:44
Autor: News.ro
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie mpsuri pentru încurajarea natalităţii.

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.  
 
Acesta a făcut referire la discuţiile de la Palatul Victoria: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.  
 
Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare: 
 
- aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii; 
 
- program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii; 
 
- program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii; 
 
- bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă; 
 
- extinderea programelor de tip after school; 
 
- facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Ce ar spune Isus
23.10.2021, 18:57:47

Ce spuneti voi la televizor si in presa e una, dar ce scrie in document e alta. Ne-am obisnuit cu ideea ca anuntati public ce suna frumos si ce nu suna bine ramane doar pe hartie. Puneti la dispozitie documentul integral mai bine si vedem singuri cat de bine intentionati sunteti.

-21 (23 voturi)
Dan Enache
23.10.2021, 19:00:23

Pai taunii astia nu stiu ca oamenii nu au cu ce hrani copiii care ii au acum. Daramite sa mai faca altii.

+8 (8 voturi)
Ludwig
23.10.2021, 18:58:09

Scaderea natalitatii e semn de prosperitate...la polul opus tarile sarace africane, asiatice au natalitate mare...Scaderea natalitatii va fi mai pronuntata odata cu cresterea nivelului de trai..

+8 (10 voturi)
Stefans
23.10.2021, 19:06:17

Ce sa propună UDEMereu, ei fac copiii si cu stânga si cu dreapta.

Mircea Nistor
23.10.2021, 19:09:39

Uaaau,s-a intors domnul Hunor cu notițe de la domnul Orban. Viktor, nu Ludovic. Să văd reprezentantul minorității maghiare pe același palier cu Odiosul nea Nicu, cel mai mare prigonitor al lor( zic dumnealor..) e într-adevăr o notă veselă din subsolul istoriei .Dragă domnule Kelemen , așteptăm cu nerăbdare rezultatele practice. Pănă atunci, poate il convingeti pe domnul Iohannis să adopte ceva copii.Să aibă cui rămâne casele melancolicului jucător de golf și de poker politic. La cacealma...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările