Politică

articolul anterior articolul urmator

Kelemen Hunor, după ce Fidesz a ieşit din Partidul Popular European: „PPE acceptă tot mai rar diferenţele de opinie”

4
3 Mar 2021 22:29:03
Autor: George-Andrei Cristescu
Kelemen Hunor / FOTO Facebook
Kelemen Hunor / FOTO Facebook

Kelemen Hunor susţine că Partidul Popular European, grup din care face parte şi UDMR, nu acceptă diversitatea de opinii, lucru pe care vicepremierul României îl vede drept problematic. Declaraţia vine în contextul în care Fidesz, partidul lui Viktor Orban, a decis să se retragă din grupul PPE, după ce regulamentul de funcţionare al grupului a fost modificat.

„Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite. Europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât considerăm că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă”, a scris Kelemen Hunor miercuri pe Facebook.
 
Acesta a anunţat că UDMR rămâne membru al grupului PPE.
 
„UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale”, a mai scris Kelemen Hunor.
 
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri că formaţiunea sa politică părăseşte Partidul Popular European (PPE). Decizia survine după adoptarea noilor reguli interne PPE privind suspendarea sau excluderea unui partid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Torquemada
4.03.2021, 07:57:20

S-au apucat cotarlele sa-si apere stapanul...

-6 (6 voturi)
Ba! ciudă
4.03.2021, 09:26:52

Mata apără-i pe vendetiștii Weber și Tusk, care nu suflă un cuvânt despre prestația lamentabilă a ”conducerii” Uniunii față de pandemie, și care seamănă izbitor (fiind AMÎNDOI fritz-i la origine) cu ștabii celui de al III. Reich, care luptau pentru a ajunge cât mai sus ierarhic în timp ce imperiul se prăbușea...

-3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
4.03.2021, 09:28:00

Comentariu considerat abuziv.

apatru apatru as usual
4.03.2021, 13:28:07

Domnu' hunor stie de unde vin banii "suplimentari" dar nu va fii atat de vocalist ca si chitzkaitzori din FIDESZ de multe stie ca I-udmr suje del a doua tzatze:)

Modifică Setările