Kelemen Hunor: Suntem pregătiţi să susţinem o moţiune de cenzură. Am făcut matematica cu PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO David Muntean
FOTO David Muntean

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis pe rema referendumului pe Justiţie că partidul său este pregătit să susţină o posibilă moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Totuşi, liderul maghiar atrage atenţia că în prezent nu există o majoritate care să asigure faptul că moţiunea va trece.

„O moţiune de cenzură este binevenită oricând, în fiecare sesiune parlamentară. Nu neg că noi am avut discuţii cu PNL şi USR în aceste zile. Am făcut matematică cu ei. Nu există 233 de voturi nici cu noi, dar acest lucru nu trebuie să conteze, până la urmă moţiunea de cenzură este un instrument constituţional de a controla Guvernul şi de a da jos Guvernul. Aseară, când am stat şi am calculat, majoritate nu există. (...) Când va exista un text, aşa mi-au promis colegii din PNL, trimit textul şi la noi, şi la USR, noi probabil că vom avea propunere de text în continuarea textului propus de ei. Trebuie văzut dacă ei vor accepta sau nu şi în funcţie de această discuţie se poate merge mai departe. Suntem pregătiţi pentru a susţine o moţiune de cenzură. Nu avem o problemă”, a afirmat Kelemen Hunor după consultările delegaţiei UDMR cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Liderul maghiar a explicat mai apoi că în cadrul întâlnirii cu Iohannis nu a discutat şi despre posibila moţiune de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis a început astăz seria de consultări cu partidele pentru a găsi o soluţie de a implementa referendumul pe Justiţie. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat că un nou referendum pentru modificarea Constituţiei, care să prevadă rezultatul referendumul pe Justiţie, ar putea avea loc concomitent cu alegerile prezidenţiale. Liderul USR, Dan Barna, a relatat că Iohannis e de acord cu includerea „fără penali” în Constituţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite