Politică

articolul anterior articolul urmator

Kelemen Hunor susţine vaccinarea obligatorie a personalului medical: „Aş fi de acord cu multe lucruri mult mai dure”

4
27 Jul 2021 19:38:51
Autor: Andreea Ghiorghe
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. FOTO: Inquam Photos
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. FOTO: Inquam Photos

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, susţine măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare, spunând că ar fi de acord şi cu unele mult mai dure decât obligativitatea testării personalului medico-sanitar nevaccinat.

Kelemen Hunor susţine necesitatea unor noi măsuri restrictive pentru a combate pandemia, din moment ce ţinta de vaccinare pentru 1 iunie nu a fost atinsă, adică 5 milioane de persoane vaccinate. 

„Doamna ministru a prezentat propuneri care, din punctul nostru de vedere, sunt susţinute, pot fi susţinute şi, bineînţeles, vor fi mai departe discuţii la nivelul Guvernului - şi cu restricţii, şi cu stimulente -, deci merg împreună toate aceste lucruri. Trebuie să facem ceva, ceva mai mult decât am făcut până acum pentru că lucrurile nu stau bine. Suntem sub 5 milioane de persoane vaccinate, nu se poate sta aşa şi sunt multe exemple din statele europene şi nu numai unde astfel de măsuri au avut rezultate. Deci, vom susţine aceste măsuri, dar nu vreau să intru în amănunte când şi sub ce formă. Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu o propunere, Guvernul decide, dar trebuie să vină cu o propunere exactă, o hotărâre de guvern”, a afirmat Kelemen Hunor după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Vicepremierul Hunor susţine că, din punctul său de vedere, câteva categorii ar trebuie să se vaccineze obligatoriu. „Dar nu are nicio importanţă ce cred eu despre acest lucru. Nu sunt nici ministrul Sănătăţii şi nici nu stau singur la guvernare”, a spus liderul UDMR.

Întrebat dacă ar fi de acord ca personalul medical să fie obligat să se testeze pe banii proprii în cazul în care nu este de acord să se vaccineze, Kelemen Hunor a spus: „Da, sunt de acord. Eu aş fi de acord cu multe lucruri mult mai dure pentru că, dacă nu ar fi fost câteva vaccinuri obligatorii, mulţi dintre noi nu am sta astăzi aici”.

Kelemen Hunor a mai transmis că sunt multe posibilităţi de stimulare a vaccinării, menţionând că există bani pentru acest lucru.  „Da, există bani, dacă ne gândim cât a costat România tratamentul legat de COVID-19 în ultima perioadă, în jur de 500 milioane, şi dacă suntem conştienţi că urmează valul 4, atunci trebuie să avem măsuri proactive, să reducem cât de mult posibil efectul valului 4”, a subliniat vicepremierul.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că a propus, în şedinţa coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi de recompensă pentru cei care se vaccinează şi restrictive pentru cei nevaccinaţi - testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale, menţionând că acestea urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare.

Vezi şi: Ministrul Sănătăţii propune bonuri şi loterii pentru vaccinaţi, limitarea accesului persoanelor nevaccinate în spaţiile publice neesenţiale, în weekend

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

ovidiu preda
27.07.2021, 19:43:01

Cu ce facea horthy? Ti-e dor este?

-7 (9 voturi)
. CORONER
27.07.2021, 20:13:52

Alt calificat pt finala de al Nuremberg

-5 (7 voturi)
Davide Isa revine
28.07.2021, 07:45:37

udmr, in frunte cu sluga kelemen trebuie sa dispara din viata politica romaneasca. Intotdeauna au fost impotriva romanilor si sunt dispusi sa faca orice ca sa-i "dispara" , inclusiv prin inoculare de seruri toxice experimentale. Asa ca nu ma mai mira nimic din partea acestui tradator de neam si tara. Ar trebui sa i se retraga cetatenia romana, pentru tot ce a facut si face, in continuare.

-15 (15 voturi)
pista pista
27.07.2021, 20:09:12

sa o vacineze pe masa, asta nu a citit constitutia, de reactiile adverse si decesele cauzate de vaccin nimeni nu zice nimic, de imunitatea obtinuta prin trecerea prin boala mucles. la plata impozitelor si darilor suntem egali

+1 (1 vot)
Modifică Setările