Kelemen: Nu există nicio asemănare între Ţinutul Secuiesc şi Scoţia. Partidele nu au nicio treabă cu proiectul de autonomie al UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul partidului UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Sfântul Gheorghe, că nu există niciun fel de asemănare între referendumul de independenţă a Scoţiei şi proiectul de autonimie a Ţinutului Secuiesc, o asemenea comparaţie fiind „o greşeală uriaşă”, informează Mediafax.

Întrebat de jurnalişti care este opinia sa despre comparaţia pe care unii o fac între Ţinutul Secuiesc şi referendumul privind independenţa Scoţiei, Kelemen Hunor a precizat că „acolo e cu totul altă situaţie”.

„Nu există nicio asemănare între Ţinutul Secuiesc şi Scoţia. Din punctul meu de vedere, e o greşeală uriaşă să faci astfel de comparaţii, acolo e cu totul şi cu totul altă situaţie, iar dacă cineva face o astfel de comparaţie, înseamnă că nu a înţeles nimic sau vrea să creeze o diversiune”, a declarat preşedintele UDMR, potrivit Mediafax.

Kelemen Hunor a mai precizat de asemenea că este „treaba” scoţienilor şi britanicilor ce fac, deoarece într-o democraţie veritabilă trebuie ascultate ambele părţi. „Trebuie să fii pregătit să laşi libertatea de a spune fiecare ceea ce doreşte”, a mai adăugat Kelemen.

În legătură cu proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, iniţiat de UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că niciun alt partid din România nu este implicat în acest demers.

„Niciodată nu am spus că am fi cerut sprijinul PSD. Nu, nici de la PDL nu am cerut sprijin, nici de la PNL şi nici de la PSD. Nu este proiectul coaliţiei, nu este un proiect guvernamental, ci este proiectul nostru şi este în programul nostru din 1993. (...) Nu am solicitat şi nici nu vom solicita în viitorul apropiat sprijin din partea partidelor politice fiindcă nu asta este ordinea firească a lucrurilor”, a mai declarat preşedintele UDMR.

Liderul politic al minorităţii maghiare din România nu a oferit detalii cu privire la momentul în care va fi lansat proiectul de autonomie, dar a precizat că „veţi afla foarte curând”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite