Kelemen Hunor: „I-am spus premierului că modificările Codului fiscal pe agricultură sunt fără cap”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor a criticat unele prevederi ale bugetului pe 2013 FOTO Mediafax
Kelemen Hunor a criticat unele prevederi ale bugetului pe 2013 FOTO Mediafax

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că în cadrul întâlnirii pe care au avut-o parlamentarii Uniunii cu premierul, i-a transmis acestuia că modificările Codului fiscal pentru sectorul de agricultură sunt „fără cap”.

Hunor a confirmat disponibilitatea premierului de a discuta Legea bugetului înainte de a fi adoptată şi a explicat că „vom continua dialogul, mai ales pe partea de Cod fiscal, pe fiscalizarea în agricultură”.

Preşedintele UDMR a mai spus şi că parlamentarii Uniunii au tras un semnal de alarmă privind investiţiile, aceştia criticând sumele mici alocate investiţiilor precum şi blocarea unor proiecte. Unul dintre exemple este autostrada Transilvania a cărei finalizare stagnează. Parlamentarii maghiari vor susţine amendamentele aduse bugetului pe 2013 şi în plen.

Kelemen Hunor s-a abţinut de la a da un răspuns fără echivoc în privinţa votului pe care îl vor da parlamentarii UDMR pe Legea bugetului de anul acesta, însă a arătat că „majoritatea colegilor consideră că bugetul nu ar trebui votat în asemenea formulă”.

Premierul Victor Ponta a explicat, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu parlamentarii UDMR, că aceştia au avut de adus modificări bugetare, dar că motivul pentru care a ţinut să prezinte personal bugetul nu este pentru a da „speranţe” parlamentarilor, ci „pentru a discuta în condiţiile în care există idei bune care pot fi preluate imediat sau în viitor”.

Nu umblu acum pe la grupuri ca să dăm speranţe, ci ca să discutăm, pentru că realmente sunt idei bune şi de la grupul USL, şi de la minorităţi, şi de la UDMR pe care le putem pune de acum în buget. Altele sunt probleme pe care le avem în vedere pentru viitor”, a mai spus premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite