Iohannis a acceptat miniştrii propuşi de PSD la MAI şi MAE. Preşedintele nu a vorbit deloc despre noii demnitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul Afacerilor Interne şi a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, a revenit în Guvern şi Mihai Fifor, pe funcţia de vicepremier pentru parteneritate strategice.

UPDATE Ramona Mănescu, Nicolae Moga şi Mihai Fifor au depus jurământul. 

Preşedintele Klaus Iohannis nu a vorbit deloc după depunerea jurământului. 


Preşedintele a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne;

De asemenea, Iohannis a semnat decretul prin care este revocat de la Externe Teodor-Viorel Meleşcanu şi cel prin care este numită în loc Ramona Mănescu.

Şeful statului a mai semnat şi decretul prin care este numit  în funcţia de membru al Guvernului Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri este programată miercuri, la ora 11:00.

Şeful statului avea timp de gândire până pe 25 iulie. În urmă cu o săptămână, pe 17 iulie, premierul Viorica Dăncilă l-a sunatpe preşedinte pentru a-i cere să semeneze cât mai repede decretele de învestire.

Senatorul PSD Nicolae Moga, noul ministru de la Interne, are 67 de ani şi se află la al treilea mandat în Parlamentul României. Politicianul a fost unul dintre apropiaţii clanului Mazăre-Constantinescu, având la un moment dat funcţia de preşedinte al Neptun TV, televiziunea înfiinţată de Mazăre. 

Ramona Mănescu, soţia fostului primar al Sectorului 6 Rareş Mănescu, s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.

Cine e Ramona Mănescu, validată de ALDE pentru funcţia de ministru de Externe. Averea sa imensă a stârnit  controverse

Cine este Nicolae Moga, propunerea PSD pentru Ministerul Internelor. Legăturile strânse cu clanul Mazăre-Constantinescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite