Klaus Iohannis: Acum, o moţiune de cenzură este un act politicianist. Gorghiu: PNL nu va susţine un demers de doi lei al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis nu găseşte oportună depunerea unei moţiuni de cenzură, în contextul în care PSD şi ALDE ameninţă Guvernul Cuioloş cu o tentativă de dărâmare în Parlament, după alegerile locale.

„După părerea mea, acum o moţiune de cenzură este un act politicianist şi nu cred că face sens“, a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpress.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că PNL nu va susţine demersul PSD. ”Domnul Dragnea văd că a pierdut frâiele PSD-ului. Moţiunea de cenzură a fost anunţată cu dată şi tot alaiul de fostul prim-ministru, actualul inculpat Victor Ponta, în timp ce domnul Dragnea încă se mai alintă, nu ştie când o va depune. Liberalii nu  vor susţine niciodată un demers de doi lei al PSD-ului care va produce instabilitate pe scena politică. În niciun caz nu vom sprijini acest demers al PSD de a acapara întreaga putere în România“, a spus Gorghiu, potrivit news.ro.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit cu copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre varianta depunerii unei moţiuni de cenzură, arătând că analizează şansele de a pune un Guvern politic după alegerile locale.

„Am avut o discuţie cu cei din ALDE, în urmă cu ceva timp, despre o posibilă depunere a unei moţiuni de cenzură, urmând să reluăm discuţiile după alegerile din 5 iunie. În mod cinstit şi în mod realist, trebuie să va spun că nu ştiu care sunt paşii următori pe care îi vom face. Pentru că dacă va trece moţiunea, vom ajunge la preşedintele Iohannis, care nu ştim ce decizie va luă, ce propunere va face, pe cine va numi premier, pentru că am văzut că nu ţine seamă de ce ce propunere facem. Şi s-ar putea să ne trezim din nou cu Dacian Ciolos sau cu un alt tehnocrat şi să intrăm într-o perioadă de instabilitate. Oricum, decizia nu este luată, nici de depunere, nici de nedepunere. Aşteptăm să terminăm cu această campanie electorală, să vedem şi rezultatele, după care ne vom aşeza la masă şi vom face o analiză serioasă privitor la ceea ce vom face“, a spus Liviu Dragnea.

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, vineri, la Alba Iulia, că a fost o greşeală votarea în Parlament a acestui Guvern, adăugând că, după alegeri, PSD trebuie să depună o moţiune de cenzură, deoarece actualul Executiv este ”anti tot ceea ce înseamnă România, de la simboluri până la viaţa de zi cu zi”.

”Eu am spus-o de la momentul în care s-a votat în Parlament acest Guvern că a fost o greşeală. O spun şi astăzi. A fost o greşeală atunci. Domnul preşedinte Iohannis a fost foarte abil în a ne pune nouă în braţe, parlamentarilor, sarcina de a vota un astfel de guvern, prin mijloace pe care, sper, cândva cu toţii să le ştim şi să fie la lumină. Unii le mai ştim, le mai bănuim. Acum încearcă să fie la fel de abil şi să spună că nu este guvernul domniei sale”, a spus Eugen Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite