Klaus Iohannis, femeilor din PNL: „Aţi înţeles mai repede şi mai bine ce înseamnă politica în secolul XXI“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a participat vineri la şedinţa Organizaţiei de femei a PNL, unde fostul lider al partidului le-a felicitat pe femeile liberale pentru implicarea lor în campania electorală.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

Aţi fost foarte implicate şi am urmărit ce se întâmplă în judeţe, deşi unii au crezut, din naivitate, că nu o fac. Aportul dvs. a fost foarte important şi apreciez raportul la valoarea ei reală. Importanţa doamnelor este clamată uneori. Faptul că reuşiţi să vă impuneţi este un lucru bun bun şi vă felcit. Este foarte important pentru noi să continuaţi. Aţi înţeles mai repede, mai bine şi mai profund ce înseamnă politica în secolul XXI. PNL, cel realizat prin fuziune, este primul partid mare din România care se reformeză profund din interior, aşa cum trebuie să se întâmple cu un partid din secolul XXI.

Dvs. trebuie să rămâneţi implicate foarte activ în acest proces. Votul pe 2 şi 16 noiembrie, în afară de faptul că m-a adus la Preşedinţie, a arătat că oamneii aşteaptă un altfel de politică. Putem să reformăm partidele în aşa fel încăt să funcţioneze mai bine şi mai aproape de cetăţean. Alegătorul nu vine cu viziune, dar conexiunea trebuie să fie mai profundă şi mai empatică. Evoluţia pe care am avut-o în preferinţele electoratului este uimitoare.

Dacă vedem unde am pornit în prejma europarlamentarelor şi unde am ajus astăzi este un parcurs încurajator. Arată nivelul de aşteptare foarte mare şi atunci trebuie să devenim atât de buni încât să satisfacem acest nivel de aşteptare. Nu putem să pornim de la premiza că cele două echipe vor deveni o echipă coerentă care va funcţiona automat. Trebuie muncit mult pentru asta şi cu un obiectiv clar: să se întâmple această contopire într-una mai mare, mai performantă.

AlinaGorghiu este noul preşedinte al vechiului PNL, după ce l-a învins pe Ludovic Orban, fiind prima femeie care va conduce un partid istoric. Gorghiu va fi, totodată, şi copreşedinte al noului PNL, alături de Vasile Blaga, până în 2017, când va avea loc Congresul de fuziune al PNL-PDL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite