Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis: Cea mai bună modalitate de a ne garanta siguranţa este accesul echitabil la vaccinuri, terapii şi diagnostice

2
22 Sep 2021 23:41:13
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul pandemiei de COVID-19, că solidaritatea este un imperativ global şi că modalitatea cea mai bună de a garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi, precum şi la terapii şi diagnostice.

"Îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru iniţiativa de a coordona răspunsul internaţional la cea mai importantă ameninţare actuală - noul coronavirus. Pentru a ieşi învingători din această luptă este extrem de important să gândim şi să planificăm la nivel global. Solidaritatea este un imperativ global. Cred că modalitatea cea mai bună de a ne garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi, precum şi la terapii şi diagnostice", a spus Iohannis, în cadrul intervenţiei în sistem videoconferinţă la acest eveniment.
 
Klaus Iohannis a declarat că România găzduieşte rescEU - un mecanism strategic pentru rezerve medicale şi distribuţie al Uniunii Europene, ca parte a eforturilor internaţionale de combatere a pandemiei. De asemenea, şeful statului a amintit că România a ajutat alte ţări în eforturile acestora de a atenua efectele devastatoare ale pandemiei, prin trimiterea de echipe medicale în Italia, Republica Moldova şi Tunisia, dar şi în Statele Unite ale Americii, subliniind contribuţia românească din luna mai a anului trecut, cu personal medical şi experţi dislocaţi în Alabama.
 
Preşedintele Iohannis a precizat şi faptul că ţara noastră a donat deja doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Egipt, Tunisia şi Vietnam.
 
"România se angajează şi este implicată în susţinerea ambiţioasei agende de consolidare a arhitecturii de securitate a sănătăţii din lume, în vederea construirii unui sistem global care este rezilient şi mai adecvat gestionării crizelor neprevăzute, precum este această pandemie", a conchis şeful statului.
 
Preşedintele Iohannis a participat la Summitul Global la invitaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, care a organizat evenimentul în marja Adunării Generale a ONU.
 
Şeful statului conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se desfăşoară la New York.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

dumitru bogdan
23.09.2021, 08:17:58

Sa ne amintim ceva din înțelepciunea johanisiana. "In fata bolii ești ori precaut, ori prost". Acum gândiți voi cum au fost autoritățile romane în vara aceasta, căci precaute nu au fost. De la cel mai înalt nivel ni s-a transmis ca au învins pandemia. Când aveam spre 100.000 de vaccinări zilnice au ridicat toate restricțiile. Și vaccinarea s-a prăbușit.

-8 (8 voturi)
pandia theodor
23.09.2021, 16:53:39

Asta iar minte.accesul echitabil la vaccinuri - de aia a comandat citu 120 mil doze, terapii -care terapii ,oxigen si diagnostice- unde in romania spitalele sint numai in orasele mari.

Modifică Setările