Klaus Iohannis: „Congresul a decis că PNL şi PDL vor fuziona”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis susţine fuziunea PNL cu PDL Foto Mediafax
Klaus Iohannis susţine fuziunea PNL cu PDL Foto Mediafax

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi seară, pe B1TV, că în urma congresului partidul a decis fuzionarea PNL cu PDL. Mai mult, se vrea ca partidul să decidă sorta României în următorul deceniu.

”Lucrurile s-au lămurit repede şi clar. După ce am închiat congresul sâmbătă am avut câteva hotărâri clare şi bune. Congresul a stabilit clar: da, se face fuziunea PDL cu PNL, da, PNL va adera la partidul popularilor europeni”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele PNL a spus că în acest moment se află în perioada de negocieri şi că se va găsi o soluţie agreată de ambele părţi.

”Suntem în faza de negocieri şi nu e bine să apăsăm pedala mai mult decât e bine. Vom găsi o soluţie foarte bună agreată de ambele părţi. Conluzia finală o vom comunica împreună domnul preşedinte Blaga şi cu mine. Important este că vom avea partidul de dreapta şi vom avea o fuziune”, a spus Iohannis.

Iohannis: Vrem să decidem soarta României în următorul deceniu

”Nu facem această fuziune ca să pierdem, o facem cu scopul de a deveni un mare partid politic. Vrem să decidem soarta României în următorul deceniu. Se vede că funcţionează unificarea dreptei. Deja avem majoritatea CJ pe care le controlăm la nivel de consilieri judeţeni. Vom continua aceste demersuri”, a mai spus liderul PNL.

Întrebat despre declaraţiile lui Crin Antonescu din timpul congresului, Klaus Iohannis a răspuns: „acum sutem într-o competiţie politică şi astfel de mici împulsături dau farmec acestei competiţii. Este o competiţie pozitivă, Ea va duce la întărirea partidului şi nu va uce la animozităţi între noi”

„Trebuie să avem soluţii fără Traian Băsescu” 

„Cred că în România este momentul să vedem că lumea aşteptă lucruri pentru viitor şi nu interpretări ale trecutului. Trebuie să avem soluţii pentru viitor şi nu pro sau contra Traian Băsescu, ci fără Traian Băsescu”, a precizat Iohannis. 

Totodată, preşedintele PNL a precizat că partidul său va vota întotdeauna pentru încuviinţarea arestării preventive.

„Am discutat şi nu a fost nevoie de discuţii foarte lungi. Linia generală a PNL să na fie să nu ne opunem încuviinţării arestării preventive. Noi de acuma vom exprima prin vot explicit „DA„ că suntem de acord cu arestarea preventivă. Prin acest lucru am vrut să dăm un exemplu destul de clar: „Da”, suntem pentru statul de drept”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite