Klaus Iohannis continuă atacurile: PSD a construit o legislaţie care să-i protejeze pe infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, după decizia CEDO referitoare la demiterea Laurei Codruţa Kovesi, prin obligarea şefului statului de către CCR să o revoce pe fosta şefă a DNA.

„Hotărârea CEDO de astăzi ne arată, dacă mai era nevoie, cât de necesară este o reformă la nivel constituţional a acestei instituţii. Însă este evident că Parlamentul actual, în această configuraţie politică, dominată chiar de partidul care a patronat revocarea din funcţie a doamnei Kövesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetăţenilor”, a afirmat Klaus Iohannis

Şeful statului a amintit de încercările PSD de a mutila legislaţia PNL şi legile Justiţiei, proces desfăşurat în perioada 2017-2019.

„Acesta este partidul care vreme de trei ani a făcut un scop din bulversarea întregului sistem judiciar, prin construirea unei legislaţii penale menite să-i protejeze pe infractori, şi nu pe cetăţenii oneşti. Timp de trei ani, prin acest proiect construit împotriva celor mai elementare reguli de funcţionare a unei societăţi democratice, PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă, menite să discrediteze pe toţi cei care ar fi putut să-i împiedice să-şi atingă scopul”, a continuat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite