Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, convorbire cu preşedintele Germaniei, pe tema coronavirus

5
3 Apr 2020 17:25:06
Autor: News.ro
Frank-Walter Steinmeier este primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni din Bucureşti pe 9 martie 2015 FOTO Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Frank-Walter Steinmeier este primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni din Bucureşti pe 9 martie 2015 FOTO Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, pe tema coronavirus, cei doi şefi de stat transmiţând reciproc condoleanţe familiilor îndurerate pentru pierderile suferite.

„Preşedintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea deplină cu poporul german în contextul crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum şi condoleanţe familiilor îndurerate pentru pierderile suferite. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat convingerea că relaţiile bilaterale excelente, cu valenţe strategice, vor ieşi mai puternice din această perioadă dificilă, iar schimburile economice, precum şi relaţiile interumane dintre cele două ţări vor fi relansate”, a transmis, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că  preşedintele României a evidenţiat faptul că Germania este gazda uneia din cele mai mari comunităţi româneşti în afara graniţelor, care reprezintă un model de integrare în societatea germană, contribuind la bunăstarea statului german şi la diversitatea socio-culturală.

„În context, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că românii emigraţi în Germania în ultimii ani provin, în număr considerabil, din rândul personalului medical, aceştia reprezentând cea mai mare comunitate străină din Uniunea Europeană care lucrează în sistemul medical german şi care participă în prezent activ la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi de pandemie. Preşedintele României a încurajat o cooperare strânsă între autorităţile române şi germane pentru combaterea efectelor negative asupra lucrătorilor români care activează în Germania, în special asupra celor cu contracte temporare, respectiv asupra lucrătorilor detaşaţi şi sezonieri”, a mai transmis administraţia Prezidenţială.

Totodată, Klaus Iohannis a prezentat omologului său măsurile adoptate de autorităţile române pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Preşedintele României a transmis interesul autorităţilor române pentru realizarea unui schimb de expertiză şi o cooperare cât mai strânsă cu partenerii germani pentru a identifica cele mai bune soluţii posibile pentru a face faţă acestei crize.

Preşedintele României s-a pronunţat pentru un răspuns comun coordonat la nivelul Uniunii Europene care să vizeze reducerea răspândirii epidemiei şi asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare, consolidarea cercetării medicale, păstrarea liberei circulaţii a lucrătorilor pe piaţa unică şi fluiditatea transportului de mărfuri, precum şi  asigurarea celor mai eficiente instrumente pentru combaterea impactului economic şi social al acestei crize.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

eu doar constat
3.04.2020, 17:35:51

Merci pentru informatiile privind ce a spus Klaus. Dar neamtul din RFG ce a spus? PS. Presedintele RFG este ceva la fel cu cel al Italiei si cum a fost si in R. Moldova - este desemnat si numit de Parlament (Bundestag) prin votul majoritatii parlamentariloir si n-are nicio putere. Asa ca... cam nu intereseaza ce a spus neamtul din RFG, pentru ca el este curat doar presedinte de fatada.

+2 (4 voturi)
G. Andrei
3.04.2020, 17:56:13

Domnule constat, nu dezinformați lumea, Președintele german nu este ales de Parlament (Bundestag) și nici de fațadă nu este. Informații aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Președintele_Germaniei

-2 (2 voturi)
Codruta=Tepes
3.04.2020, 18:07:10

@G. Andrei La ce te astepti de la trolii rosii mincinosi? Daca ne-am lua dupa propaganda lor, a depinde toate legile federale ale Germaniei de semnatura ta si a putea chiar sa dizolvi Bundestagul in anumite situatii inseamna "nicio putere". Bineinteles ca daca Presedintele Germaniei ar fi bagat-o in seama pe Veorica sau pe Dragnea, ar fi fost cel mai tare din parcare, mai tare decat Merkel...dar cand suna Ciuma Rosie toate liniile erau ocupate...

-2 (2 voturi)
eu doar constat
3.04.2020, 18:09:49

G. Andrei Intr-adevar, dar care e diferenta? Spune-mi dle, cand au avut loc ultimele alegeri prezidentiale in RFG? Hai sa precizez: "Președintele federal este ales pentru 5 ani de către Adunarea (sau Convenția) Federală (Bundesversammlung), un organ constituțional care se întrunește exclusiv în acest scop. Adunarea Federală este constituită din toți membrii parlamentului german (Bundestag), plus un număr egal de membri, politicieni sau nu, în general personalități din viața publică, aleși special numai pentru acest scop de către landtaguri (parlamentele landurilor).

+2 (2 voturi)
Werner Pompiliu
5.04.2020, 11:55:31

Pe vremuri la teatrul Constantin Tanase rula un spectacol cu titlul ,,Nimic despre elefanti,, acesta este si mesjul Admin. Prezidentiale catre popor referitor la intalnirea celor doi. In afara de subiectele cotidiene abordate, nimic concret. Iata ca se fac 6 ani de presedentie KWI si nimic despre aderararea la SCHENGEN-ul promis in ambele campanii. E greu sa faci o scurta conferinta de presa dupa ,,epocalla,, intalnire prezidentiala, pentru ca nu ai ce comunica concret mai ales catrebuie sa te deranjezi sa citesti discursul de pe A4 sau de pe prompter.