Klaus Iohannis: Datele de astăzi ale pandemiei ne arată motive de optimism; Campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat optimist vineri în privinţa evoluţiei pandemiei după ce azi numărul de cazuri zilnice a scăzut sub 10.000. Şeful Statului a adăugat că dacă vor fi respectate măsurile impuse de autorităţi, „peste o săptămână - două vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătăţire netă”. Preşedintele a vorbit apoi şi despre o viitoare campanie de vaccinare, catalogată drept „o chestiune de securitate naţională”.

„În ce priveşte pandemia de COVID-19, câteva chestiuni foarte importante. Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat - moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri faţă de zilele anterioare şi cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorităţi au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate.

Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta şi mai bine dacă avem răbdare şi dacă respectăm în continuare cu sfinţenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătăţire netă a situaţiei”, a explicat preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că săptămâna viitoare va purta discuţii cu reprezentanţi din MAI, MApN şi din Ministerul Sănătăţii privind campania de vaccinare, pe care o cataloghează drept „o chestiune de securitate naţională”.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a mai afirmat preşedintele.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 160 de decese. La ATI sunt internaţi 1.139 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Anunţul Grupului de Comunicare Strategică vine după două zile în care numărul cazurilor noi de COVID-19 a trecut de 10.000.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite