Klaus Iohannis, după euroalegeri: De azi începe schimbarea. PNL şi USR-PLUS pot fi alternative la guvernarea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency
Klaus Iohannis FOTO presidency

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, într-o conferinţă de presă, faptul că, în urma votului de duminică, se poate observa faptul că PNL şi USR-PLUS ar fi o alternativă credibilă la guvernarea PSD-ALDE.

„Ieri a câstigat România europeană, România democratică, România în care Justiţia trebuie sa rămână independent, unde hotii si infractorii stau la puscarie nu în fruntea statului. Mobilizarea romanilor a fost impresionanta. Votul de astăzi ne arata că democraţia s-a maturizat că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul. Rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mail. Este însă innacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuşi unor noi umilinşţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetăţeanului nu împotriva cetţăeanului. Cer autorităţilore responsabila ca dupa incidentele din 2014 care s-au repetat ieri sa ia masuri ai diaspora sa poata vota in conditii normale, fara a sta la cozi interminabile pt a-si exercita dreptul la vot.

Votul covârşitor face ca ţara noastră să se detaşeze clar în randul statelor europene care sustin cu tărie proiectul european. Dacă vorbim despre partide, este de remarcat ca PNL a obţinut un scor istoric şi îi felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost câştigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România.

Salut şi votul pentru alte partide. Este remarcabil votul obţinut de Alianţa USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă serioasa, credibila la actuala majoritate falimentara. S-a vazut clar ca romanii cred in asa ceva si isi doresc o astfel de alternativa. Dacă adunăm voturile ne dăm seama că PNL împreună cu USR PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la guvernarea eşuata a PSD-ului.

În acest context m-am bucurat că şi electoratul PSD a înţeles că agenda liderilor PSD e greşită şi că a votat şi acest electoral la referendum. Nimeni nu este şi nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înţeles de toată lumea. Votul la referendum mă bucură tot mai mult“, a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite