Klaus Iohannis a decorat opt congresmani americani cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit, joi, în cea de a patra zi a vizitei sale în SUA, titlul de Comandor al Ordinului Steaua României pentru opt membri ai Congresului american, în semn de apreciere pentru contribuţia lor la dezvoltarea relaţiilor româno-americane.

Ceremonia de decoarare a avut loc la sediul Congresului SUA din Washington D.C.

„În semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic”, Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor pentru Orrin Hatch, preşedinte pro-tempore al Senatului; Ben Cardin, ranking member al Comitetului pentru Relaţii Externe din Senat; Ron Johnson, preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare în domeniul securităţii regionale şi preşedinte al Comitetului pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale din Senat; Marco Rubio, reşedinte al Subcomitetului pentru emisfera vestică, crime transnaţionale, securitate civilă, democraţie, drepturile omului şi problematica globală a femeilor din Senat; Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor; Mike Rogers, preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din Camera Reprezentanţilor; Jackie Walorski, membru în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor; Robert Aderholt, membru în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor.

„Aceste distincţii reprezintă un semn de recunoştinţă şi o recunoaştere a dedicaţiei şi efortului pe care îl depuneţi în sprijinul consolidării Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre (...) Decoraţiile sunt simboluri ale încrederii dintre ţările şi naţiunile noastre. În acelaşi timp, prin dumneavoastră, îi onorează pe oamenii din statele pe care le reprezentaţi pentru prietenia lor faţă de România”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în alocuţiunea ce a urmat ceremoniei de decorare.

Iohannis a afirmat că ţara noastră este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea şi i-a invitat pe cei decoraţi să continue eforturile pentru consolidarea relaţiei bilaterale. ”Ştiu că pot conta pe dumneavoastră! Şi trebuie să ştiţi că şi dumneavoastră puteţi conta pe noi!”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele României, care şi-a început vizita în SUA luni, urmează să se întâlnească, vineri, la Casa Albă, cu preşedintele Donald Trump.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite