Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, despre modificările codurilor penale: Sunt prea ample şi făcute la prea mare viteză. Recomand Parlamentului maximă răspundere

5
14 Dec 2017 16:08:31
Autor: Sebastian Zachmann
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, de la Bruxelles, acolo unde participă la Consiliul European, că modificările propuse de PSD-ALDe la legislţaia penală sunt prea ample şi făcute în viteză. şeful Statului a recomandat Parlamentulkui să trateze cu maximă repsonsabilitatea modificarea Codurilor penale.

„Din capul locul mi-am exprimat scepticismul împotriva acestor modificări, prea ample şi făcute la prea mare viteză. Recomand Parlamentului să abordeze cu maximă răspundere aceste modificări legislative“, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles, întrebat cum comentează încercarea PSD-ALDE de a modifica legislaţia penală. 

Întrebat dacă are de gând să se adreseze Parlamentului, şeful statului a spus: „Nu o să vă spun ce am de gând să fac, dar o să avem mai multe discuţii pe această temă“.

Comisia condusă de Florin Iordache (PSD) s-a întrunit joi pentru a discuta despre implementarea unei directive europene privind prezumţia de nevinovăţie a cetăţenilor. La acest document european, PSD şi ALDE au agăţat amendamente prin care se interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală şi de judecată. Şedinţa va fi reluată luni dimineaţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

unU
14.12.2017, 16:27:34

Sa-i spuna ceineva ca se discuta de luni de zile despre asta in toate mediile posibile. A ! ca nu-i convine, asta este altceva ! Increderea in justitie e la 26% ! Chiar nu e nevoie de schimbari, dom' presedinte ?!?!

-3 (3 voturi)
Tomescu Tom
14.12.2017, 17:24:08

Acum iti dau dreptate ! Procentul pomenit de tine de 26 %, chiar daca este exagerat, arata ca este nevoie de o schimbare ! Una radicala ! Findca dupa tot circul din parlament, nivelul increderii in justitie va ajunge foarte rapid la zero !

silent warrior
14.12.2017, 18:22:44

He , he , he ! O vorba din batrani spune asa ... Mutul .ute pamantul. Putintica rabdare soriceilor...

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
14.12.2017, 19:41:12

”Increderea in justitie e la 26%” Soluția? Falimentarea posturilor TV și presei în general care de peste un an vântură câteva exemple, dând senzația celor neavizați că ele reprezintă grosul! Manipularea nerușinată a naivilor, destinată salvării celor care au furat miliarde din banul public trebuie oprită!

mitrut
14.12.2017, 21:01:21

S-a trezit si neamtul. A cascat si-a adormit iar.

-1 (1 vot)
Modifică Setările