Klaus Iohannis, discuţie cu preşedintele Consiliului European. Ce au discutat cei doi lideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a informat, într-un mesaj pe Twitter, că a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre principalele teme care vor fi abordate la Summitul Consiliului. Potrivit preşedintelui, principalele subiecte de pe agenda discuţiilor sunt: modalităţile de sprijin umanitar şi financiar pentru Ucraina, securitatea alimentară, energia, dar şi teme legate de apărare.

„În pregătirea viitoarei reuniuni extraordinare a Consiliului European, am avut un schimb de opinii cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe principalele subiecte de pe agendă: sprijin umanitar şi financiar pentru Ucraina, securitate alimentară, energie, securitate şi apărare”, a transmis şeful statuluui pe Twitter

În luna februarie, Consiliul European a decis impunerea unor sancţiuni economice împotriva Rusiei. Prezent la reuniunea extraordinară a consiliului, preşedintee Klaus Iohannis a condamnat agresiunea rusă din Ucraina şi a subliniat că UE trebuie să îşi apere principiile şi valorile, pledând pentru atenuarea impactului negativ al acţiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova şi Georgiei.

Principalele subiecte de pe agendă reuniunii au fost cele mai recente evoluţii de securitate de pe flancul estic, protejarea ordinii internaţionale, atitudinile faţă de Rusia şi nu în ultimul rând măsuri de sprijin pentru Ucraina. 

Membrii Consiliului sunt toţi şefii de stat sau de Guvern din ţările Uniunii Europene. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite