Klaus Iohannis, discuţie telefonică cu Donald Tusk. „Acum, mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o convorbire telefonică cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Principalul subiect al discuţiei a fost legat de pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie, care va avea loc în format UE - 27.

„În cursul convorbirii telefonice, Preşedintele României a prezentat viziunea ţării noastre cu privire la viitorul Uniunii Europene. A arătat că, acum mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite şi angajate să recâştige încrederea cetăţenilor europeni în proiectul european. Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că, pentru România, consolidarea pe mai departe a Uniunii Europene rămâne un obiectiv strategic“, arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

La Summitul de la Bratislava, liderii europeni vor discuta despre viitorul Uniunii Europene după momentul Brexit, „în vederea identificării liniilor principiale de acţiune pentru consolidarea Uniunii“, mai menţionează comunicatul remis de Cotroceni. 

În pregătirea Summitului de la Bratislava, Klaus Iohannis va mai avea discuţii la Berlin, în 9 septembrie, cu cancelarul german, Angela Merkel, cu premierul Belgiei, Charles Michel, şi cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel. De asemenea, preşedintele Iohannis va aborda această temă în cadrul consultărilor cu preşedintele Franţei, cu prilejul vizitei pe care François Hollande o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite