Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii Opoziţiei la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Liderii PNL, USR, Pro România şi PMP se vor întâlni joi la Cotroceni de la ora 16.00 cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a semna Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

„La invitaţia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, joi, 13 iunie a.c., la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, la care vor participa preşedintele Partidului Naţional Liberal, domnul Ludovic Orban, preşedintele Uniunii Salvaţi România, domnul Dan Barna, preşedintele PRO România, domnul Victor Ponta, şi preşedintele Partidului Mişcarea Populară, domnul Eugen Tomac”, se arată într-un anunţ al Administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului pe Justiţie, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.
 
„Am constatat că există o largă convergenţă. Majoritatea, marea majoritate a partidelor, sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementate aşa cum a votat poporul. Sunt de acord partidele că trebuie consolidat parcursul european al României. În consecinţă, pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Sau, dacă vreţi altfel, un pact politic pentru România Europeană”, a declarat pe 5 iunie preşedintele.

PSD nu a oferit un răspuns concret dacă va semna acordul politic propus de preşedinte şi transmitea pe 5 iunie că va lua o decizie în cadrul Comitetului Executiv (CEx) al partidului. Totodată, social-democraţii subliniau că documentul şefului statului trebuie să includă şapte „aspecte vitale”, printre care şi condamnarea protocoalelor.

De cealaltă parte, liderul ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, a respins din start oferta preşedintelui de a semna pactul pe motiv că preşedintele s-ar folosi de el „pentru o şansă în plus la un nou mandat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite