Klaus Iohannis l-a invitat pe preşedintele Statelor Unite în România. Ce i-a răspuns Joe Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, şi cu preşedintele României. Klaus Iohannis a anunţat că l-a invitat pe liderul de la Casa Albă să viziteze România şi a precizat că a avut două discuţii scurte cu acesta.

„Am avut două discuţii scurte cu preşedintele Biden. Prima a fost la început, când, cu preşedintele Duda (n.r. preşedintele Poloniei), am ţinut să îl salutăm. A fost o prezenţă consistentă, a avut un discurs foarte solid. Am dorit să ne asigurăm că avem un parteneriat strategic foarte solid şi că avem întreaga a atenţie pentru flancul estic. Ne-a asigurat că se implică pentru a sprijini România şi Polonia”, a declarat Klaus Iohannis. 

De asemenea, liderul de la Palatul Cotroceni a vorbit şi de invitaţia făcută lui Joe Biden şi acceptarea acestuia. „În cea de-a doua scurtă discuţie, spre finalul summitului, l-am invitat în România. I-am spus că îmi doresc să continuăm discuţia pe care am început-o în 2015, când era vicepreşedinte, şi că îmi doresc să întărim parteneriatul strategic. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat că este foarte dedicat acestui parteneriat.”, a spus Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite