Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, laureat cu premiul „Otto cel Mare”. Cui i l-a dedicat preşedintele

13
14 Oct 2020 19:50:38
Autor: Ion Gaidau
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/ George Călin
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la festivitatea de decernare a Premiului „Otto cel Mare”, desfăşurată la Magdeburg, în Germania.

În discursul susţinut în marja festivităţii, preşedintele român a vorbit despre proiectul european, despre nevoia de solidaritate şi de unitate în interiorul Uniunii Europene şi despre ataşamentului României faţă de procesul unificării şi al construcţiei europene, transmite Digi24.

„Accept acest premiu european în numele compatrioţilor mei. Susţinerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile şi principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acţionez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace şi democraţie. Acest premiu este şi un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetăţenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuşi să depăşim multiplele provocări ale lumii de astăzi”, a declarat Klaus Iohannis.

În opinia preşedintelui, proiectul european are nevoie în aceste momente de unitate, coeziune şi solidaritate.

„Aceste principii sunt cu atât mai importante în contextul crizei sanitare cu care ne confruntăm. Este evident că un răspuns adecvat la o criză de asemenea magnitudine şi cu implicaţii atât de complexe nu poate fi decât un răspuns european comun şi coordonat”, a declarat el.

În cadrul festivităţii, ministrul german de Externe Heiko Mass a rostit un laudatio.

Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităţilor şi organizaţiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea gândirii europene. Distincţia a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1.200 de ani de existenţă a oraşului Magdeburg, notează Digi24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

_ Alex
14.10.2020, 20:00:44

Base si Ilici isi infig toate unghiile in gat... ei nu prea au luat premii de la UE...au luat cotul...

-2 (12 voturi)
Cornel Cazacu
14.10.2020, 20:23:15

https://romanialibera.ro/economie/romania-este-in-top-5-mondial-la-imprumuturi-in-2020-831735 La cât ne împrumutăm e clar că am început să primim premii.

+2 (12 voturi)
andrei polcovnicu
14.10.2020, 20:36:27

Felicitari Presedintelui Dr. Klaus Werner Johannis pentru acest succes de prestigiu, care ilustreaza cresterea prestigiului Romaniei sub conducerea sa. Un detaliu picant, Otto I ( cel mare) a fost Imparatul German, care a oprit invaziile maghiare in Europa zdrobindu-i la Lechfeld in 955, supunandu-i si transformandu-i din hoarde nomade in popor sedentar, asezat la marginea Imperiului, in Panonia.....ma rog, ce a mai ramas din ei dupa hecatomba din acel razboi nimicitor.

+2 (8 voturi)
Gheorhge Popescu
14.10.2020, 20:37:27

Un trădător! Ăsta e premiu pentru trădare, pentru șparangheliștii trimiși în vreme de covid.

-4 (14 voturi)
Torquemada
14.10.2020, 20:40:59

Felicitari ,Herr President. Otto cel Mare,pentru cei care nu stiu,e cel care i-a pus pe unguri cu botul pe labe in batalia de la Lechfeld,in 955 .De atunci,ungurii n-au mai jefuit,incendiat si omorat in voie prin Europa.Cel putin,nu in vest. Au trebuit sa se apuce de munca,neamtul i-a invatat.

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările