Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Imnului: „Să rămânem uniţi în jurul simbolurilor naţionale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedintele României. FOTO: Arhivă
Klaus Iohannis, preşedintele României. FOTO: Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia Zilei Imnului Naţional, că imnul este o expresie a redeşteptării naţionale, a mândriei şi a patriotismului, a libertăţii şi a unităţii neamului românesc, subliniind că poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istorie.

„Versurile lui Andrei Mureşanu au căpătat în timp o încărcătură emoţională aparte şi au insuflat demnitate, patriotism şi curaj unor întregi generaţii în ultimii 173 de ani. Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identităţii naţionale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independenţă, Marea Unire de la 1918, cele două conflagraţii mondiale şi revolta anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987”, a transmis preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a mai adăugat că „este datoria noastră să-i onorăm pe toţi înaintaşii care s-au sacrificat pentru realizarea unităţii şi păstrarea identităţii şi demnităţii naţionale şi să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român”.

Nu în ultimul rând, preşedintele a conchis spunând că românii trebuie să fie uniţi în jurul simbolurilor naţionale şi să transmită generaţiilor viitoare „înaltele idealuri ale neamului românesc”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite