Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: „În clipele de cumpănă, românii au ştiut să se ridice la înălţimea momentului”

7
29 May 2022 10:04:36
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni. Şeful statului a subliniat că în clipele de cumpănă, românii au ştiut să se ridice la înălţimea momentului şi au dat un exemplu de solidaritate lumii întregi.

Dragi români, ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, celebrăm astăzi Ziua Românilor de Pretutindeni, o sărbătoare dedicată în primul rând celor care se află dincolo de hotare, dar care poartă în suflet dragostea de ţara natală.

Indiferent unde ne aflăm astăzi, este un bun prilej să reflectăm la tot ce ne leagă unii de alţii şi pe fiecare dintre noi de România. Ne unesc o identitate puternică şi apartenenţa la un neam care, de-a lungul veacurilor, a răzbit cu demnitate peste toate vitregiile istoriei.

Evoc astăzi caracterul nostru dârz pentru că vremurile sunt iarăşi dificile, nu doar în Europa, ci în întreaga lume. După o pandemie devastatoare, în apropierea graniţelor României s-a declanşat un război care părea imposibil de conceput în epoca noastră. Ca întotdeauna însă, în clipele de cumpănă, românii au ştiut să se ridice la înălţimea momentului, să dea un exemplu de solidaritate lumii întregi şi să arate cine suntem cu adevărat”, a transmis preşedintele României. 

Klaus Iohannis a precizat că efortul umanitar al României şi implicarea românilor în criza refugiaţilor ucraineni au fost apreciate de întreaga lume, „care a remarcat generozitatea şi ospitalitatea românilor”. „Eficienţa cu care instituţiile statului şi organizaţiile neguvernamentale au răspuns acestei drame umanitare a fost dublată şi de sprijinul semnificativ al românilor din străinătate, care s-au mobilizat în mod exemplar cu ajutoare şi convoaie umanitare pentru ucraineni. Vă mulţumesc, aşadar, tuturor pentru implicare!”, a punctat şeful statului. 

Totodată, preşedintele a vorbit şi despre românii care se gândesc să revină în ţară. „Ştiu că, în pofida situaţiei internaţionale tensionate, mulţi dintre dumneavoastră se gândesc să revină în România, încurajaţi de potenţialul de creştere pe care îl are ţara noastră.

O economie dinamică generează continuu oportunităţi de afaceri, investiţii productive şi locuri de muncă mai bine plătite. Relocarea unor companii în România, pe fondul contextului actual complicat, poate reprezenta o oportunitate care să-i încurajeze pe cei care vor să revină în România. În acest sens, sunt extrem de importante acţiunile Guvernului de susţinere, prin programe dedicate, a românilor care doresc să se întoarcă în ţară. Doar împreună, români de aici şi de acolo, putem să construim România puternică şi prosperă pe care ne-o dorim. La mulţi ani, dragi români de pretutindeni!”, a conchis Iohannis. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

australis
29.05.2022, 10:45:23

Klause lasa drogurile

-10 (14 voturi)
= aceeaşi mizerie
29.05.2022, 12:25:19

a... Johannis sigur nu a încercat vreodată ce sugerezi tu, în schimb, e "dopat" cu ipocrizie, cît cuprinde... Papagalul din articol, care părea făcut din "alt aluat" decît majoritatea "politicienilor" s-a dovedit a fi o copie ceva mai "şlefuită" a acestora, dar nimic mai mult... Să se spele bine pe dinţi înainte de a mai folosi cuvintele diaspora sau românii de pretutindeni... Papagalul din articol şi-a pierdut definitv şi iremediabil onoarea în faţa "românilor de pretutindeni"... johannis = băsescu = aproape aceeaşi mizerie

+2 (2 voturi)
Sandu Blegia Tabacaru
29.05.2022, 11:08:30

. . In clipele de cumpana si-au aratat caracterul. De exemplu de lingusitori si tradatori 1916, 23 aug 1944, de barbari si perfizi care nu ezita sa traga in propriul popor, in demonstranti 1907 1989. . .

+1 (1 vot)
valjean jan
29.05.2022, 11:48:49

d-le pres edinte multa ue din cipru...

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
29.05.2022, 12:51:50

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările