Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, un nou atac la PSD: În ultimii ani, România a fost ţinută în loc de o guvernare preocupată doar să rezolve problemele penale ale liderilor

18
10 Sep 2019 20:00:38
Autor: Iulian Bîrzoi
Klaus Iohannis  FOTO presidency,ro
Klaus Iohannis  FOTO presidency,ro

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou PSD în cadrul unui eveniment axat pe educaţie şi organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Şeful Statului a afirmat că miniştrii pe care social-democraţii „i-a perindat” la Ministerul Educaţiei au făcut politici educaţionale „după ureche”, adăugând apoi că în ultimii trei ani, în loc să guverneze, PSD a fost „doar preocupat să rezolve problemele penale ale liderilor”.

„Multe dintre modificările legislative recente nu au făcut altceva decât să bulverseze sistemul românesc de învăţământ. De aceea, când am lansat proiectul «România Educată», am pornit de la ideea că este esenţial să consultăm cât mai mulţi actori din domeniu, pentru a integra într-un concept unitar iniţiativele acestora. Miniştrii pe care PSD i-a perindat la Ministerul Educaţiei nu au rezistat însă tentaţiei păguboase de a face politici educaţionale după ureche, cu mici modificări haotice aduse cel puţin lunar actualului sistem", a declarat Klaus Iohannis, marţi, în cadrul evenimentului „Future Skills & Future of Work”, organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, citat de Mediafax.
 
Şeful Statului a adăugat apoi că PSD a fost mai ocupat să „rezolve probleme penale” ale liderilor decât să guverneze şi că pe 26 mai oamenii au votat şi pentru o Românie educată.
 
„În ultimii trei ani, România a fost ţinută în loc de o guvernare preocupată doar să rezolve problemele penale ale liderilor, un timp extrem de important furat dezvoltării noastre. Nu acesta este drumul României educate, nu aceasta este direcţia pe care oamenii au ales-o pentru ţara lor pe 26 mai, prin votul dat la referendum”, a mai adăugat preşedintele.
 
Iohanis a trecut apoi în revistă actualele probleme din învăţămând şi a concluzionat că România a rămas în urmă în domeniul Educaţiei. Şeful Statului a amintit şi de faptul că în cadrul mai multor clasamente din Uniunea Europeană ce ţin de învăţămând, România se află pe ultimul loc.
 
„Avem nevoie de oameni bine pregătiţi profesional, capabili să se adapteze rapid unei pieţe a muncii foarte dinamice. Această pregătire este în mare parte generată de calitatea sistemului educaţional. Iar, din păcate, tocmai în acest domeniu România a rămas în urmă şi se confruntă cu multe probleme care s-au cronicizat. Rata mare de părăsire timpurie a şcolii, care depăşeşte 16%, este departe de ţinta de 11% asumată de România pentru anul 2020. Nivelul ridicat de analfabetism funcţional, participarea scăzută la învăţământul superior – care ne plasează, din nefericire, pe ultimul loc din Uniunea Europeană – sau slaba calitate a educaţiei profesionale sunt doar câteva exemple care arată situaţia gravă din educaţie”, a conchis Iohannis.
 
Vezi şi: Iohannis, atac la politicieni la deschiderea anului şcolar: Unii politicieni se tem de şcoală! Aici sunt formaţi oamenii care le taxează erorile

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

mitrut
10.09.2019, 20:43:11

Nu doar tinuta in loc. A fost furata la greu, depopulata, lipsita de educatie, cultura si sanatate si terorizata de jandarmi si detinuti eliberati parca anume.

+4 (12 voturi)
gigione deladolj
10.09.2019, 21:35:58

Ești penibil alogenule! Hai că, poate ai noroc și scapi de imunitate, ca sa ai timp sa te ocupi de dosare:))

-7 (9 voturi)
Markus Roman
10.09.2019, 21:02:49

Iohannis- Ganditorul de la Cotrongia. Intrebare ptr oligofreni: cum a fost tzinuta in loc Romania ,,d-le" Ciodannis, daca in guvernarea PSD-ALDE Romania are cea mai mare crestere a PIB-ului din UE? PIB-ul in crestere permanenta indica tocmai situatia inversa. Asta-i ca si cum ai spune: Reteaua de magazine X este in pierdere, dar incasarile cesc luna de luna. Retardatul este incapabil sa vada ca debiteaza tampenii. Cel care incearca sa tzina in loc Romania este chiar hotzul de case furate cu acte false.

-3 (17 voturi)
Victor Nagy
10.09.2019, 21:14:19

Saracul de el , atata poate . De unde nu-i , nici D-zeu nu cere .Si totusi , gros obraz pot avea uni . Poate ne spune totusi ,, cat ne costa ciupilica .

-5 (15 voturi)
Sorin Barbul
10.09.2019, 21:35:10

Ne place sau nu Iohannis, de data asta are perfectă dreptate.

+3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (18)