Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis a numit un nou ambasador al României la NATO

1
17 Jan 2022 15:21:06
Autor: Maria Dinu
Sediul NATO FOTO Arhivă
Sediul NATO FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru acreditarea lui Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegaţiei Permanente a României la NATO, a informat  Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Dănuţ Sebastian Neculăescu este secretar de stat pentru afaceri strategice şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002. 

În perioada 2017-2019 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global, iar în intervalul aprilie - iulie 2017 a îndeplinit funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului. Anterior, din iunie 2016 şi până aprilie 2017 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru afaceri strategice şi, ulterior, pentru afaceri regionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. 

De asemenea, Neculăescu participat la consultări în cadrul Celei de a V-a reuniune a Task-Force-ului pentru implementarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA. 

În perioada august 2015 – iunie 2016, a ocupat poziţia de director general pentru afaceri strategice, iar în intervalul octombrie 2011 – ianuarie 2013, respectiv noiembrie 2013 – august 2015 a îndeplinit funcţia de director pentru politici de securitate. 

În intervalul mai 2009 – septembrie 2011 a fost adjunctul reprezentantului permanent al României pe lângă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), iar anterior, în intervalul martie 2004 – decembrie 2006, a îndeplinit funcţia de şef birou şi ulterior director al Direcţiei OSCE, Neproliferare şi Controlul Armamentelor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Între anii 2002 – 2004 a îndeplinit funcţii de consilier la Cabinetul Ministrului şi de secretar III, ulterior secretar II, în cadrul Direcţiei Analiză şi Planificare Politică, respectiv Direcţiei NATO din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, mai artă sursa citată. 

În ceea ce priveşte pregătirea profesională, Dănuţ Sebastian Neculăescu este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii din Bucureşti şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu, Bucureşti. 

A absolvit cursuri ale Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe (2002), Academiei Diplomatice din Marea Britanie (2002) şi Colegiului NATO de la Roma (2003).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

octavian calin
17.01.2022, 15:43:36

Un CV beton .chiar stie ce are de facut ...cu asa pregatire ...daca s-ar respecta aceste criterii de compatibilitate PESTE TOT IN ACEASTA TARA .....AM FI EXTRAORDINARI ...DAR ASA PRIMEAZA NEPOTISMELE SI ARANJAMENTELE MESCHINE ...

-36 (36 voturi)
Modifică Setările