Klaus Iohannis, palmă pentru conducerea PNL: Sunt împotriva traseismului politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că el este împotriva traseismului politic şi nu vede cu ochi buni ceea ce face PNL în ultimele săptămâni.

„Pot să vă spun franc. Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Simplu. Eu am fost dintotdeauna şi sunt şi acuma împotriva traseismului politic. Traseismul politic e o boală gravă a politicii româneşti. Nu mi-am schimbat opinia. În ce privesc coaliţiile post-moţiune, să vedem mai întâi votul. Cert e că nu vom avea guvern PSD”, a declarat Klaus Iohannis fiind întrebat ce părere are despre strategia PNL privind racolarea de primari din PSD şi alte partide. 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat în favoarea organizării alegerilor pe 27 septembrie, cu toate că numărul de cazuri e în creştere. 

Acum asta cu am fost acuzat sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia. Din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau ţinute în iunie. Nu s-au putut ţine atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri suficiente. Acum Parlamentul a stabilit pe 27 septembrie alegerile. Asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernul, asta să fie clar în caz că cineva acuză pe cineva. Dacă se iau măsuri sanitare stricte, se pot ţine alegeri. Însă care e numărul critic când nu se mai pot ţine alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a completat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite