Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis: un preşedinte eşuat

22
2 Oct 2021 13:46:20
Mihail Neamtu
FOTO Administraţia Prezidenţailă
FOTO Administraţia Prezidenţailă

Klaus Iohannis e cea mai mare păcăleală a ultimilor zece ani de viaţă publică românească. Plin de complexe monarhice şi frustrări provinciale, Preşedintele nostru etern relaxat a inaugurat ruptura de popor ca mod de lucru al şefului Statului în relaţia cu supuşii.

Sub ochii familiei prezidenţiale formată din dascăli sibieni, şcoala românească s-a prăbuşit la toate testele Pisa. Mediul de afaceri a fost abandonat. Datoria guvernamentală a crescut. Bugetul serviciilor secrete a fost îmbunătăţit, spre satisfacţia unei junte de generali intriganţi şi incompetenţi.
 
Politician oportunist, interesat de viitoare funcţii la Bruxelles, dar şi un bărbat limitat cognitiv şi slab instruit, Klaus Iohannis a forţat ruptura PNL de orice ethos conservator, patriotic, liberal-clasic sau creştin democrat. Ce a promovat, în schimb? Figuri corupte (precum Alina Gorghiu) sau yesmeni obedienţi şi agresivi, de talia lui Florin Cîţu.
 
Iohannis a privit indiferent la deşertificarea demografică a României, apărând migraţia ilegală a populaţiilor extra-europene spre bătrânul continent. Iohannis a refuzat să fie patronul artelor, sponsorul literelor şi prietenul culturii naţionale.  
 
Iohannis a refuzat dezbaterea electorală, meritocraţia în diplomaţie şi rolul constituţional de mediator între partide.
 
N-am să uit niciodată că tot Klaus Iohannis a girat demonizarea a milioane de români consideraţi „medievali”, „fanatici” sau „fundamentalişti” doar pentru că şi-au exprimat susţinerea în favoarea familiei naturale, a inocenţei copilăriei şi a valorilor pro-vita. Cu agricultorii nu s-a văzut niciodată, pe fermieri nu-i cunoaşte deloc iar cu bisericile n-a avut decât interacţiuni protocolare. 
 
Ce a făcut, de fapt, Preşedintele Iohannis vreme de şapte ani? A jucat golf, privind cu dispreţ spre talpa ţării. Când spiralele au ara, el ridicat neputincios din umeri. Când lideri serioşi din PNL l-au sancţionat (mă gândesc la Ilie Bolojan), el s-a înconjurat de politruci şi caţavenci. 
 
Visul lui Iohannis e plăsmuit de-o ureche surdă aşezată pe-o pernă de gâscă într-un somn dulce trăit la Palatul Cotroceni. Omul nu caută excelenţa, ideile inovatoare, vârfurile. Ce-l mulţumeşte e doar monologul repetitiv, confortul gastronomic şi postura comodă. La capitolul „reuşite” a bifat doar la concedii prelungite la Miami, sesiuni de shopping prin Germania şi Italia, titluri fade, premii şi onoruri nemeritate, un stil hedonist de viaţă doar pe covor roşu şi-n limuzine de lux.
 
Klaus Iohannis? Un Preşedinte eşuat al unui Stat eşuat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Stefan din Nord
2.10.2021, 14:04:10

Aveti presedintele pe care-l meritati . Inscaunat de voi cu stampila in mana in cabina de vot Majoritatea covarsioare votandu-l si a doua oara fiind foarte multumiti de prestatia sa din primul mandat

-11 (17 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
2.10.2021, 14:11:59

De ce "esuat"?... fiindca nu e pro-rus?

-3 (5 voturi)
moftronix6
2.10.2021, 14:15:12

Am scris mai de mult că România e un Stat eșuat, cu o societate atomizata de lipsa oricărui imbold colectiv, de individualismul și lăcomia rapace... Johanis insa nu este eșuat. Pentru că nu el este vinovat că l a votat Boboru cu 70 la sută. Nu el este vinovat că un Rareș Bogdan zis Limbau a ajuns Mesia politicii de dreapta. Vinovat este tot publicul, acela zis de dreapta, primitiv, arogant și violent care vrea doar indivizi gen Rareș Limbau. Nu Johanis e vinovat că dosarele lui penale au fost clasate.Johanis a fost și este protejat abuziv de conducerea UE....Și a NATO al cărui majur se arată cu fiecare ocazie. Ultima, că de ce nu suntem noi prezenți în Siria . După penultima când militarii noștri învinși se întorc sub Arcul de Triumf. Junta militară NATO de la București a prezentat înfrângerea ca pe un mare succes....În aceste condiții este normala acțiunea lui Johanis. El nu este eșuat. Eșuată este Romania.

-15 (15 voturi)
moftronix6
2.10.2021, 14:23:58

Cum sa fie Johanis eșuat când tocmai a primit medalia Carol cel Mare in Germania?...... Asta în condițiile în care. 1. Johanis ridică statui baronului Brukenthal care guverna Transilvania și înăbușea in sânge Răscoala și trăgea pe roata conducătorii ei Horia, Closca și Crișan. 2. Când Johanis ridică statui regelui Carol 1, neamț, pentru că a pus armata sa reprime sălbatic Răscoala de la 1907 cu peste 11.000 de victime țărănești. 3. Când Johanis restaurează bunurile confiscate legal de Statul român către fosta Organizație nazistă din Romania interbelică, bunuri în valoare de 15 miliarde. ..Este limpede că România este Stat eșuat. Nu Johanis este eșuat.

-15 (15 voturi)
Bank Arly
2.10.2021, 14:27:58

ruminii l-au ales, iobagii l-au votat... diktatura ardeleana s-a instaurat... Merkel mereu l-a tot laudat.... el este roman, el este ortodox, el este european!... Ciolannis ajuns sef de stat...!

-10 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările