Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind împrumutul de 250 milioane de euro pentru Spitalul Regional Iaşi

2
8 Dec 2021 14:01:53
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru aprobarea Contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi - COVID-19, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), informează Administraţia Prezidenţială.

Împrumutul acordat de BEI pe o perioadă de 27 de ani este în valoare de 250 milioane de euro şi vizează construirea unui nou spital regional în Iaşi.

Noul spital va înlocui infrastructura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi, vechi de 260 de ani, cu o structură modernă, având 850 de paturi şi 7 etaje. Noa construcţie va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027.

Contractul de finanţare dintre România şi BEI pentru acest obiectiv a fost semnat pe 20 aprilie, la Bucureşti şi la Luxemburg.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marian Petrescu
8.12.2021, 14:21:48

Sunt fonduri europene iar ei fac spitale cu bani de la buget ca sa poata sa fure.

Lica Mosu
9.12.2021, 06:26:04

@ mUTU ! Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru aprobarea Contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi - COVID-19, dintre România şi (BEI) ! Contractul de finanţare dintre România şi BEI pentru acest obiectiv a fost semnat pe 20 aprilie, la Bucureşti şi la Luxemburg.!! PS .mUTU a semnat... ,,pas cu pas ” !!

Modifică Setările