Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis: Regele Mihai I a avut o contribuţie extrem de importantă la apropierea României de Occident

5
25 Oct 2021 12:36:40
Autor: Andreea Ghiorghe
Klaus Iohannis FOTO: Realitatea
Klaus Iohannis FOTO: Realitatea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul ceremoniei de dezvelire a statuii Regelui Mihai I de la Sinaia. Statuia a fost dezvelită luni, când se împlinesc 100 de ani de la  naşterea suveranului.

„Cinstirea personalităţii Regelui Mihai I, la împlinirea a 100 de ani de la naştere, în ziua uneia dintre cele mai pline de semnificaţii sărbători naţionale, este deopotrivă un motiv de mândrie şi de pioasă aducere aminte.

Patriotismul autentic, loialitatea faţă de ţară şi ataşamentul profund faţă de valorile şi principiile democratice au reprezentat atributele care l-au transformat pe Regele Mihai I într-un lider devotat cauzei naţiunii sale. 

Regele s-a aflat pe tronul ţării într-una dintre cele mai crunte perioade ale istoriei, fiind nevoit să ia decizii dificile, pentru binele poporului român. Prin acţiunile sale, Mihai I a demonstrat, de fiecare dată, credinţa şi apartenenţa sa la idealul democraţiei şi libertăţii. Astfel, uzând de toate prerogativele, s-a opus cu vehemenţă instaurării regimului comunist”, a transmis preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai adăugat că Regele Mihai I a avut „o contribuţie extrem de importantă la revenirea României la valorile democratice şi la apropierea acesteia de Occident. Suveranul s-a dedicat acestei cauze şi a depus eforturi pentru aderarea României la NATO, dar şi la Uniunea Europeană”.

„Începând de astăzi, în oraşul său natal, în umbra Peleşului ridicat de întemeietorul României independente, sub braţele ocrotitoare ale Crucii Eroilor, figura emblematică a Regelui Mihai I va da chip trecutului nostru recent, strădaniei pentru un destin european!”, se mai arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

SPC Manase
25.10.2021, 12:52:14

Asa este. Avea cale ferata pana la Lossane Elvetia asfel ca i-a fost usor sa care cu garnitura de tren furaciunile din Romania.

-7 (7 voturi)
Lucifer
25.10.2021, 12:52:40

Dacă nu era Regele Mihai nu intram în NATO şi apoi în UE( ne-a ajutat UK şi restul monarhiilor din Europa de Vest). Aceasta este o evidenţă istorică. Ad. Năstase a avut luciditatea să coopteze în demersurile României spre Vest Casa Regală a României.

-6 (8 voturi)
Diana Owens
25.10.2021, 17:41:03

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

-1 (1 vot)
Gelu Ruscanu
25.10.2021, 18:51:54

Vorbeste sasalaul prost de alt prost fugit cu prada in Elvetia. Doi dobitoci buni doar sa il pacaleasca pe carpa ala naiv de monarhila, un dobitoc eminent si ala. Balciul cretinilor la dat cu gura despre ce oameni de stat degeaba sunt ei.

-7 (7 voturi)
Liviu Dumitru
25.10.2021, 19:23:58

Esti dus, langa-danga, danga -langa, esti dus , nu avem nevoie de prezenta ta adormita , stravezie , inutila.Bast !

-7 (7 voturi)
Modifică Setările