Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Klaus Iohannis: România e pe ultimul loc la calitatea drumurilor în UE. Modelul economic al PSD a neglijat aşteptările românilor

41
1 Jul 2020 18:18:16
Autor: Radu Eremia
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la evenimentul în care Guvernul a prezentat planul de relansare economică, faptul că România trebuie să recupereze decalajele faţă de Uniunea Europeană şi nu a pierdut ocazia să critice PSD.

„Traversăm o perioadă dificilă cu restricţii şi constrângeri resimţite în plan sanitar, social şi economic. Trebuie în egală măsură să pregătim cele mai potrivite instrumente economice. Depinde numai de noi să transformăm provocările în oportunităţi, să identificăm cele mai bune soluţii. România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a arătat lipsa cronică de preocupare a guvernărilor anterioare”, a declarat Klaus Iohannis. 

„Activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluţii. Avem nevoie de seriozitate şi implicare. În contextul de acum tot mai complex trebuie să ne adaptăm la noile condiţii să devenim mai competitivi şi mai flexibili. Răspunsurile noastre trebuie să fie pe măsură. Toate măsurile trebuie să fie într-un singur plan şi trebuie să turăm motoarele. M-am implicat direct în dezbaterea şi găsirea celor mai bune măsuri de relansare economică. Am susţinut de la bun început necesitatea unei abordări proactive care să sprijine companiile româneşti.”, a completat şeful statului. 

Preşedintele nu a uitat să critice guvernările PSD. „Modelul economic al guvernărilor PSD, bazat exclusiv pe consum şi fără viziune, a neglijat aşteptările românilor. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură modernă de transport, de spitale performante, de acces la reţele de gaze moderne. România e pe ultimul loc la calitatea drumurilor în UE. În ceea ce priveşte digitalziarea, lucrurile stau la fel de rău”, a mai afirmat Iohannis 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Till Eulenspiegel
1.07.2020, 18:37:33

Drumurile sunt precum oamenii care calatoresc pe ele. Nu putem avea drumuri sigure cu carute, biciclisti beti, tractoristi cu utilaje agricole extinse pe 2 benzi, pietoni care traverseaza cand nu te astepti, turme de vaci si oi care vin de la pasune si alte obstacole care-ti ies in fata cand nu te astepti. Majoritatea drumurilor nationale trec prin localitati unde limitarea de viteza nu e respectata de soferi, ceea ce cauzeaza accidente. Autostrazile sunt arhipline de oameni grabiti care nu inteleg riscul deplasarii cu peste 130 km/h. Toti vor sa fie primii, sa ajunga repede unde au interes, fara sa respecte pe ceilalti participanti la trafic. Cireasa de pe tort e politia rutiera care habar n-are sa gestioneze traficul.

0 (2 voturi)
Stefan din Nord
1.07.2020, 18:43:49

Cate mandate a fost Basescu ministru al transporturilor ? Apoi Anca Boagiu ,pupila lui ?

+3 (3 voturi)
Gyuse Bogdan
1.07.2020, 18:44:37

Acum a aflat Klaus ca sunt drumurile nasoale, dupa 5 ani de-a joaca prin Cotroceni? Un instigator ordinar!

+3 (7 voturi)
Ion Capsuna
1.07.2020, 18:51:32

Romania ar fi trebuit sa investeasca in spitale si infrastructura, nu in ruginituri zburatoare si alte "militare" ca asa a cerut yankees, cica "parteneri"! Aceesi parteneri cu compania Bechtel care ne-au jefuit de bani si ne-au lasat fara drumuri! Guvernul actual da vina repede pe PSD, dar nu sunt mai buni si nu au un program clar pt. infrastructura! I fapt, la citeva spat. dupa instaurarea guverului PNL, s-au facut "restructurari de buget" tocmai din bugetul pt. infrastructura si spitale, dar s-a crescut cel pt. dotari militare! ...si nimic despre pensiile speciale, veniturile parlamentarilor, in numar mai mare decit s-a votat in urma cu ani de zile, etc, etc Acu ne-a aparat armata si parlamentarii de virus si tot ea face drumuri...! Acu se vede dezastrul! Gindire de slugi! La astea se adauga incapabilitatea de a atrage si folosi fonduri UE. Ro a ajuns o tara net platitoare, in toata saracia ei! altii si-a facut tara "o floare", si-au dezvoltat infrastructura, spitalele, parcurile, muzeele etc, etc cu bani moca de la UE! Prostii lumii!

+6 (6 voturi)
moftronix2
1.07.2020, 18:53:59

Werner mănâncă rahat...Romania nu are drumuri că nu are cine le face. Patronii români care făceau drumuri au fost băgați de DNA la pușcărie. Că sa lase drum liber Vestului pentru a putea impune oțet maxim pe km.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările