Klaus Iohannis, scrisoare către partide: Consultări pe tema legilor Big Brother

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor parlamentare pentru a le invita la consultări pe tema legilor siguranţei naţionale.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei în domeniul securităţii naţionale. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Programul consultărilor va fi următorul:

Marţi, 12 aprilie 2016:

• Ora 10:00 - Partidul Social Democrat (PSD);

• Ora 11:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 12:00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR).

Miercuri, 13 aprilie 2016:

• Ora 10:00 - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR);

• Ora 11:00 - Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);

• Ora 12:00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Klaus Iohannis a anunţat, ieri seară, că săptămâna viitoare vor începe consultările cu partidele politice pe tema modificării legislaţiei privind siguranţa naţioanală.

„Participând la bilanţul SRI am spus că legislaţia a rămas în urmă. E nevoie de modernizare, chiar de înlocuire în anumite părţi cu o legislaţie mai bună. Aceste chestiuni sunt sensibile. Nu priveşte doar pe un partid sau altul. Priveşte pe toată lumea. Trebuie să fie consens pe această legislaţie. Atunci a apărut ideea unor consultări cu partidele politice. Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marţi şi miercuri. Luni voi discuta cu premierul pe această temă .Avem nevoie de o legislaţie îmbunătăţită. Pe de o parte cetăţenii se aşteaptă ca statul să-i apere, pe de altă parte avem drepturile şi libertăţile civile pe care tot statul trebuie să le garanteze. Trebuie să avem grijă în elaborarea acestei legislaţii să fie respectat şi un criteriu şi celălalt. Sunt convins că Parlamentul va găsi soluţiile cele mai bune. Doresc o consultare şi cu societatea civilă“, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite