Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Boloş, învestit în funcţia de ministru al Cercetării şi Digitalizării

0
28 Jan 2022 11:02:32
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Facebook/ Marcel Boloş
FOTO: Facebook/ Marcel Boloş

Marcel Boloş a depus jurâmtul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a liberalului.

Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) de joi, să îl propună pe Marcel Boloş, fost ministru al Fondurilor Europene, pentru şefia Ministerului Cercetării şi Digitalizării. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a precizat că decizia a fost una politică, la propunerea filialelor din zona de nord-vest a ţării.
 
„Să ştiţi că ministerul nu este doar despre Digitalizare, este şi despre Cercetare, dar aceasta este o numire politică. Este un manager pe care îl numim astăzi acolo şi care va fi asistat de secretari de stat care ştiu foarte bine şi digitalizare şi cercetare. Acesta este rolul pe care îl va avea domnul ministru acolo”, a explicat liderul PNL.
 
Marcel Boloş îi va lua locul lui Florin Roman la şefia ministerului, care a demisionat în urma unor controverse legate de studiile sale. 
 
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului nr. 1311/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1201 din 17 decembrie 2021.
      

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările