Klaus Iohannis şi-a făcut analizele medicale anuale. Cum stă preşedintele cu sănătatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a efectuat analizele medicale anuale, anunţă Administraţia Prezidenţială, care precizează că acesta este apt pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei.

Potrivit hotărârii CSAT nr. 166 din 2006, preşedintele Klaus Iohannis şi-a efectuat în această săptămână analizele medicale anuale, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Dr. Carol Davila.

„Potrivit raportului medical, vizita medicală anuală a fost făcută de o comisie multidisciplinară care apreciază că Preşedintele României este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Controalele medicale sunt reglementate în hotărârea CSAT 166 din 2006, în cazul preşedintelui României, preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor.

În baza acestei hotărâri şi a hotărârii CSAT nr.5 din 2009, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila a fost desemnat să asigure tratamentul demnitarilor şi înalţilor funcţionari publici din ţară şi străinătate, pentru asistenţă medicală primară, de specialitate, de ugenţă, spitalicească şi de recuperare balneofizioterapeutică.

Citeşte şi:

Crin a plecat, datoriile rămân: cum vor liberalii să achite poliţele restante şi cât i-a costat dorinţa lui Antonescu de a ajunge la Cotroceni

Liberalii au decis să facă front comun şi să îşi plătească datoriile de aproximativ trei milioane de euro. Au fixat o contribuţie de 4500 de lei pe lună de la fiecare preşedinte de filială, pentru plata datoriilor, dintre care cele mai multe datează din 2009, când s-a derulat campania pentru alegerile prezidenţiale la care a participat Crin Antonescu. Un calcul simplu arată că le trebuie cel puţin cinci ani pentru a achita banii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite