Klaus Iohannis, către prefecţi: Nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Să luăm deciziile cu mintea limpede. Trebuie să fim fiermi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi de la ora 13.00 la Palatul Cotroceni la o videoconferinţă pe tema gestionării epidemiei de COVID-19. Printre participanţi se regăsesc premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

UPDATE Klaus Iohannis: Măsurile d ela începutul săptămânii trebuie implementate ferm, clar şi explicat. Cerem fermitate şi claritate până toată lumea înţelege că măsurile trebuie respectate. ştiu că nu sunt măsuri populare. Nimeni nu e fericit că nu poate circula noaptea sau părinţii cărora li se spune că şcoala se face doar online. Aştept de la toţi implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă. Însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Nu trebuie să fim panicaţi. trebuie să fim fermi, să luăm deciziile cu mintea limpede. Să avem în faţă obiectivul principal: sănătatea oamenilor.

Există şi un licăr de speranţ. Nu ştim în ce zi vaccinurile vor fi disponibile, dar e probabil ca ele să fie posibile începând cu primul trimestru al anului 2021.

***

Anunţul vine după ce în urmă cu o zi bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns la 324.094 cazuri, după ce, miercuri, au fost confirmate alte 9.799 de noi îmbolnăviri din 38.863 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 8.389 de decese, din care 203 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 1.092.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite