Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi au vizitat Irpin, oraş distrus de invadatorii ruşi. Oficialii s-au întâlnit şi cu Volodimir Zelenski | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Peşedintele Klaus Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială la Kiev, alături de mai mulţi lideri europeni, printre care şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

UPDATE Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi s-au întâlnit joi, în timpul vizitei în Ucraina, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Şeful statului român a făcut apel la sprijinirea Ucrainei şi a precizat că „este datoria noastră să acţionăm”.

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Zelenski FOTO Twitter/ Iohannis

Foto: Twitter/ Klaus Iohannis

UPDATE După ce a vizitat oraşul Irprin, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că nu există cuvinte pentru a descrie „tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile” pe care le-a văzut.

Klaus Iohannis în Irpin FOTO Presidency.ro

Foto: Presidency.ro

UPDATE Preşedinţii Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis, alături de cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi au efectuat şi o vizită la Irpin, la periferia Kievului, potrivit AFP.

GALERIE FOTO

Cei patru lideri europeni au fost protejaţi de mai multe echipe de securitate şi de militari, fiind înconjutaţi totodată şi de jurnalişti.


 

Liderii europeni s-au plimbat pe străzile acestui oraş, unde 75% dintre clădiri au fost avariate în timpul invaziei trupelor ruse. Preşeidntele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu a fost prezent la această vizită.


FOTO EPA-EFE

Klaus Iohannis Emmanuel Macron Mario Draghi Olaf Scholz la Irpin Ucraina FOTO EPA-EFE


FOTO EPA-EFE

Klaus Iohannis Emmanuel Macron Mario Draghi Olaf Scholz la Irpin Ucraina FOTO EPA-EFE


FOTO EPA-EFE

Klaus Iohannis Emmanuel Macron Mario Draghi Olaf Scholz la Irpin Ucraina FOTO EPA-EFE

Ştirea iniţială

Klaus Iohannis a ajuns joi dimineaţă la Kiev, fiind întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olga Stefanişina. Şeful statului efectuează o vizită oficială în capitala Ucrainei alături de liderii Germaniei, Franţei şi Italiei.

„Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Preşedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz şi Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic şi solidaritatea deplină faţă de Preşedintele Zelenski şi de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată şi neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris preşedintele României, joi, pe Facebook.

Organizarea vizitei cancelarului german Olaf Scholz, a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrului italian Mario Draghi a durat câteva săptămâni, cei trei lideri urmărind să depăşească criticile aduse de Ucraina cu privire la răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia.

Vizita, care nu a fost anunţată din motive de securitate, are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute. Preşedintele Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Maryinsky, sediul Preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite