Politică

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana: „Să conştientizăm acţiunile care combat schimbările climatice şi să protejăm mediul”

5
4 Aug 2021 10:27:39
Autor: Andreea Ghiorghe
Klaus Iohannis a vizitat Parcul Natural Comana. FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Klaus Iohannis a vizitat Parcul Natural Comana. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, miercuri, Parcul Natural Comana din judeţul Giurgiu, pentru a discuta cu autorităţile planuri pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a lărgi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ. În vizita sa, şeful statului a tras atenţia şi asupra importanţei protejării naturii, în contextul schimbărilor climatice.

Preşedintele Iohannis a subliniat faptul că parcurile naturale au o importanţă deosebită pentru mediu, în special în contextul accelerării schimbărilor climatice. 

„Am venit în această zona frumoasă, Comana, pentru a discuta despre proiectele de punere în valoare a zonei, dar vreau să atrag atenţia şi asupra importanţei acestor zone naturale protejate. Avem mai multe astfel de zone în România şi ele au o importanţă deosebită pentru mediu. Au o importanţă extraordinar de mare dacă ne gândim la măsurile pentru combaterea schimbărilor climatice.

Suntem într-o zi călduroasă, dar pădurea menţine temperatura scăzută. Similar, când avem furtuni sau ploi torenţiale, zonele de pădure reţin apa. Şi cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Am avut foarte multe fenomene meteo ieşite din comun. Am avut zile caniculare mult mai multe faţă de anii trecuţi, am avut furtuni, ploi torenţiale, inundaţii grave în mai multe zone ale ţării”, a transmis şeful statului.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a mai adăugat că este necesar să conştientizăm importanţa pe care o au acţiunile de combatere a schimbărilor climatice. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
4.08.2021, 10:51:16

'Nu în ultimul rând' Andreea, hai te rog frumos, si iti trimit si trandafiri, incearca sa eviti expresia asta. Nu in ultimul rand - penultimul e mult mai bun? E un soi de taxonomie, de clasificare valorica a randurilor de pe fituica recitata de un politician? Se acorda ceva gen puncte per numar de rand, cum ar fi declaratia de pe randul doispe e 'incepator', iar cea de pe randul unu e 'boss level', cu potiuni si armament bonus?

-13 (13 voturi)
Constantine Constantine
4.08.2021, 11:31:00

Vizita la Comana trebuie sa constituie un preambul pentru ca in viitorul apropiat sa devina zona metropolitana a Bucurestiului. O metropola are nevoie de cit mai multa verdeata.In plus, toata valea Neajlovului inclusiv mini delta arata splendid.

-26 (26 voturi)
Petru Onisim
4.08.2021, 11:41:14

Si doamna Nuți Udrea iubea Comana; in timpul dictaturii acesteia înființase o linie de autobuze București-Comana si retur, care funcționa in zilele de sâmbătă si duminica. Costul călătoriei: gratis.

+1 (1 vot)
Mezzo Unchiul
4.08.2021, 12:43:29

O da :)))) Holzindustrie Schweighofer

Liviu Avram Sugaciul
4.08.2021, 14:52:12

Plăvanul cel analfabet a ajuns la Belina. Să nu o fure, cum a făcut cu cele 7 case... :))

-12 (12 voturi)
Modifică Setările