Klemm: O temă comună a lui Clinton şi Trump este "Votaţi!", ceea ce îi încurajez şi pe români să facă pe 11 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, marţi, în cadrul festivităţii organizate cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, că acest scrutin este unul dintre cele mai controversate, dar şi cele mai importante din istorie, iar mesajul comun al celor doi candidaţi este ca oamenii să voteze, ceea ce le transmite şi el românilor.

Ambasada SUA organizează, într-un local din Capitală, un eveniment dedicat alegerilor din SUA, care se va întinde pe tot parcursul nopţii, fiind invitaţi politicieni şi lideri guvernamentali români, precum şi personalităţi culturale şi artistice. În debutul evenimentului, Hans Klemm a adresat un nou îndemn către români să voteze la alegerile din 11 decembrie, aşa cum au făcut marţi şi americanii.

"S-au spus deja atât de multe despre aceste alegeri. Au fost cu siguranţă unele dintre cele mai controversate alegeri din istoria Americii, unele din cele mai pasionale, unele dintre cele mai dramatice, mai surprinzătoare şi, desigur, în final se vor dovedi a fi unele dintre cele mai de impact. Aş vrea doar să vă încurajez, în special pe cetăţenii români care sunt cu noi în seara aceasta, când vă pregătiţi să luaţi şi voi o decizie foarte importantă peste cinci săptămâni, să vă amintiţi să vă utilizaţi dreptul şi privilegiul ca cetăţeni ai României pentru a vota", a spus diplomatul american.

El a subliniat că importanţa votului este şi o temă comună a ambilor contracandidaţi americani, iar îndemnul lor trebuie urmat şi de români.

"Dacă aţi ascultat ultimele afirmaţii făcute atât de Hillary Clinton, cât şi de Donald Trump, în ultimele zile, una din temele comune este «Vă rog, votaţi! ». Şi as vrea să vă rog şi pe voi şi să vă reamintesc ca pe 11 decembrie să votaţi!", a mai spus el.

Hans Klemm a precizat că o parte a veniturile obţinute în cadrul acestui eveniment, la care participă aproximativ 600 de persoane, vor fi donate asociaţiei victimelor din Colectiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite