La ce să ne aşteptăm dacă USL câştigă prezidenţialele?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu e greu de intuit. „Avem guvernarea, dar nu avem toată puterea”, s-a plâns în câteva rânduri Victor Ponta. La recentul Consiliu Naţional al PSD, Ponta declara: „încă nu a răspuns nimeni pentru hoţiile şi dezastrele comise în guvernarea PDL, pentru miliardele furate sau pierdute din bani europeni"

Omiţând faptul că în jur de 40 demnitari ai PDL, parlamentari, miniştri, secretari de stat, şefi de deconcentrate, primari, au fost şi sunt în continuare anchetaţi, unii condamnaţi sunt în închisoare sau au ispăşit pedeapsa.

Dacă actuala guvernare ar fi formată doar din sfinţi, aş înţelege, dar de la Năstase, Fenechiu, Dragnea, Badalau, Voiculescu, Vosganian, Andronescu, pentru a cita pe cei mai importanţi, o listă întreagă de demnitari USL dau cu subsemnatul pe la DNA sau în procese aflate pe rol, au executat sau sunt în curs de executare pedepse cu închisoarea. Cu justificarea  că sunt executaţi de justiţia lui Băsescu, altfel ei sunt nişte sfinţi.

Asta deranjează în primul rând pe actualii conducători. Cum, în ţara lor şi cu partidul lor aflat la putere, să nu aibă imunitate în faţa justiţiei, cum se întâmplă în comunism, pe care-l regretă cu toată fiinţa?

Aşa că primul pas după alegerile prezidenţiale din 2014, dacă vor fi câştigate de USL, va fi aducerea justiţiei la ascultare şi sluj în faţa politicului.

Şi e relativ simplu.

Se schimbă conducerile serviciilor de informaţii, ale parchetelor, ale ICCJ şi tribunalelor, cu oameni ai USL, obedienţi şi ascultători faţă de politicieni aflaţi la conducere. Ce separaţia puterilor în stat, ce principiile statului de drept, checks and balances, poveşti despre democraţie. Cei aflaţi la conducere trebuie să aibă toată puterea, nu doar Guvernul şi Parlamentul.

Anchetele în curs vor primi NUP, SUP, PUP, dacă e vorba de oameni regimului USL, se vor targiversa procesele până se prescriu faptele, în schimb se va porni o prigoană neobosită, zi şi noapte, împotriva preşedintelui Băsescu şi a celor socotiţi a fi „basişti”, ca în timpul Rodicăi Stănoiu, când în şedinţele CEx ale PDSR se hotăra cine să mai fie arestat.

Arestarea şi condamnarea lui Adrian Năstase şi a altor lideri USL trebuie să fie răzbunată într-un fel, şi va fi, cu vârf şi îndesat.

Vor fi înlocuiţi membri CCR şi CSM cu oameni siguri, gen Valer Dorneanu, care, în calitate de avocat al poporului, a permis lovitura de stat din vara 2012, fără să zică pâs în faţa lui Ponta. Ăştia sunt buni, să facă ce le spune conducerea ţării, nu după capul lor.

Apare posibilitatea modificării Constituţiei mai abitir, comparativ cu ce s-a propus până acum, astfel încât Parlamentul să dicteze judecătorilor şi procurorilor ce va dori, imunitatea parlamentarilor şi demnitarilor USL să se întindă până la a nu putea fi deranjaţi nici măcar cu o întrebare de către procurori sau judecători.

Presa va fi anihilată prin presiuni economice şi tentaţii de publicitate din bani publici, exact ca în perioada Năstase. Cine rezistă va fi executat cu anchete şi procese comandate de sus, astfel încât să nu uite cine-i jupânul căruia să-i pupe ghiulul.

Uniunea Europeană, fără sprijin din interior pentru un stat de drept şi principii democratice, nu poate face mare lucru, i se va trânti uşa în nas, trecând la o economie autarhică, exact ca în timpul lui Ceauşescu.

Chiar dacă preţul plătit va fi tăierea oricăror legături şi facilităţi cu ţările UE, ale cetăţenilor şi firmelor româneşti. Agricultura României permite subzistenţa populatiei, la limita foametei, chiar fără legături economice cu exteriorul.

Este posibil ca PDL să fie anihilat prin procese şi anchete dedicate conducătorilor săi, ca răzbunare a faptului că echipa Boc-Basescu a rupt înţelegerea nescrisă prin care politicienii nu se băgau unii pe alţii la închisoare. Când Năstase a intrat în puşcărie, conducerea PSD a jurat răzbunare până la îngenuncherea definitivă a duşmanului Băsescu şi PDL.

Rolul opoziţiei va fi jucat de un PNL redus la ascultare, cumpărat şi plătit din bani publici, iar dacă nu înţelege (deşi nu-i greu să înţeleagă), cu ameninţări ale unei justiţii readuse la obedienţa din timpul comunismului.

Elitele intelectuale ale României vor emigra în masă, (o fac şi acum, darămite  în situaţia descrisă), votanţii PSD vor fi cumpăraţi în continuare cu o pungă de alimente, iar electoratul de dreapta, antreprenorii, vor sta acasă, neavând cu cine să voteze, uşurând şi mai mult sarcina PSD de a conduce ţara cu o mână de fier şi fără opoziţie relevantă.

Ultimele discursuri de la Consiliul Naţional al PSD, rostite de Năstase, Geoana, Ponta, arată încredere şi siguranţa că aşa vor sta lucrurile, că „vor câştiga tot”, cum se exprima Geoană, iar obiectivele arătate mai sus vor fi atinse. Şi urmează răzbunarea.

Cine citeşte printre rânduri discursurile mai marilor PSD şi este obişnuit cu răfuiala, răzbunarea, atacurile, minciunile şi manipulările comuniste, realizează că scenariul descris mai sus este posibil, nu departe  de adevăr.

Există forţe democratice în România, care să se opună şi să zădărnicească acest plan?

Greu de răspuns în acest moment.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite