articolul anterior articolul urmator

La ce bun... valorile?

7
11 Jan 2019 11:11:07
Sanda Vişan
Donald Tusk FOTO EPA
Donald Tusk FOTO EPA

7 Comentarii

marius cristian
11.01.2019, 11:32:14

corect , cei trei crai de la apus - Tusk , Tajani si Juncker - chiar s-au adresat celor cativa (nu cateva sute) de retarzi #rezist si #boicot care latrau de zor in strada ... la urma urmei sunt ejusdem farinae , cetateni europeni fara vreo umbra de apartenenta nationala , fara Dumnezeu , niste creiere spalate de progresism si globalism.

-6 (6 voturi)
Rrdde
11.01.2019, 14:10:11

va invidiez, domnule Marius Cristian, pentru usurinta cu gare ganditi si caracterizati in spirit de luptator toate aspectele vietii sociale si politice din Romania. nu stiu unde ati studiat si ce, insa mi-as fi dorit sa am existenta Dvs. : totul clar, usor de spus, in putine cuvinte si foarte comune (crai, latrat, samd). Dvs. il depasiti si pe domnul Noica, se vede clasa de filozof analist in cuvintele Dvs. Degeaba ma chinui cu mintea ma greoaie, sa aleg graul de neghina (vedeti, folosesc si eu cuvinte simple, deci invat de la Dvs…) sa ma feresc de influente nefaste, sa traiesc in incertitudinea ca nu stiu adevarul; solutia este la Dvs. : simplu, agresiv, in cuvinte primare, condimentat cu expresii din alte limbi si semne de pe mobil. Ferice de tara care da astfel de ganditori ! Cat despre "apartenenta nationala" in acest moment nu vad apartinand de natiune decat prostie, servitudine si lasitate. O mai fi si altceva dedesubt, insa ce e deasupra astupa….. Sa fiti sanatos la Dvs. in tara va urez (sincer)!

+5 (5 voturi)
Stancu Dan
11.01.2019, 14:18:08

Lol. Pai progresismu' si pesedismu' au elemente comune. Grija pentru drepturile interlopilor, asistatilor, putorilor, atarnatorilor. Si desconsiderarea alora care muncesc si produc, astia fiind "obligati" sa taca si sa produca pentru protejatii progresisti/pesedisti. Deci fa bine si lasa lozincile. Miscarea #rezist a avut ca scop in primu' rand impiedicarea modificarii legislatiei care urma sa curete cazierele infractorilor si sa le dea liber la comiterea de noi infractiuni. Iar in al doilea rand miscarea #rezist a urmarit eliminarea incompetentilor si neavenitilor din sistemu' legislativ si administrativ-executitiv. Doar un pesedist poate afirma ca oamenii nu-si pot dori din proprie initiativa legalitate si eficienta REALE, nu caricaturile sinistre impuse de pesedeu.

+2 (2 voturi)
John Ransom
11.01.2019, 20:00:18

La tot pasul se poate observa ca, mai devreme sau mai tarziu, nestiinta este subiectul adus in discutie, cu usurinta folosita in scopul "combaterii" in general, astfel ca n-ar fi justificata, pentru inca o data, 'simplitatea' si 'agresivitatea' alegerii, prin combatere :) Totusi, cu oarece admiratie in fața dorinței exprimate, imi permit sa exprim, la randul meu, urmatoarele clarificari ale diverselor opinii. Pentru aceasta, este necesara o delimitare clara intre semnificatia componentei private si semnificatia componentei publice a mintii umane. Componenta privata, pe langa orice alt comportament in orice mediu in care recunoasterea Reala este aceea de a fi Singur, include si gandul pe care orice persoana il poate exprima Liber in propria-i singuratate la fel de bine cum il poate exprima in orice mediu virtual (carti, online etc). Deoarece Libertatea este asociata mediului real care primeaza oricărui mediu virtual care, la randul sau, poate fi adus cel mult la mediul creat din gandul singuratatii oricarei minti umane. Astfel se justifica si gandul "dezacordului", ori "combaterii", tot prin Libertatea care ofera protectie mediului real al mintii care „combate” în mediul sau virtual. Mediul virtual, continuu activ in mintea umana chiar si prin visele nocturne, este si va ramane un mediu al individualismului, singuratatii in general. Aici, orice tip de comentariu liber (deci nesupus niciunui „interes”) exprima gandul care poate fi, la fel de liber, „combatut” ori „sustinut”, fără a se putea face o disociere clara de modelul primului comentariu. Căci, doar prin existenta Libertatii oricarui gand se poate justifica constientizarea Principiilor. Componenta publica a mintii umane, este componenta care exprima recunoasterea obligatiilor cauzate de efectuarea oricarui schimb, fiind desavarsit doar in mediul real prin dobandirea ori folosirea unor avantaje. Si doar in acest „spatiu” real-comportamental, moralitatea poate fi pusa la indoiala. Astfel definind intentia (prin interes) de evitare ori de diversificare a intelegerii principiale, fapt care poate afecta insasi intelegerea mediului real. Deseori, intentia reala manifestata prin evitarea ori deformarea semnificatiei „iubirii”. Caci, doar prin ea se poate desavarsi echilibrul moralitatii, in mediul real. In acest caz, cateva elemente vor ramane importante, avand prioritate maxima a Libertatii pentru „combaterea” evidentei lipse a moralitatii din mediul real: componenta privata a mintii umane, implicarea din mediul real a pesonalitatilor de o distinsa moralitate (chiar prin uz de „intentie”, in acest caz), implicarea in mediul real a umorului, a criticii umoristice gandita, dar nu cu ura unui interes in sine, ci din „iubire” pentru toti. Căci Principiile sunt parte din mediul real al existentei, in general.

Marin Radulescu
11.01.2019, 12:24:55

Ladima Această postare abjectă nu trebuia aprobată, căci este un mix conţinutistic legionaro-comunist!

-1 (1 vot)