Politică

articolul anterior articolul urmator

La Legea minelor, Crin Antonescu a trădat USL pe faţă

13
10 Dec 2013 17:17:34
Marian Dumitrache
Legea minelor a fost respinsă de Parlamentul României, după ce liberalii auaruncat la gunoi înţelegerile din USL.
Legea minelor a fost respinsă de Parlamentul României, după ce liberalii auaruncat la gunoi înţelegerile din USL.

Este incredibil cum un individ, Crin Antonescu, care vrea să fie preşedintele României, este în stare să pună în genunchi un întreg sector economic, pentru a nu fi criticat la televizor de prietenii lui Claudiu Crăciun.

Astăzi, Legea minelor a fost respinsă de Parlamentul României, după ce liberalii au ţinut-o toată ziua în nefăcute aruncând la gunoi înţelegerile din cadrul USL. Dacă în ceea ce priveşte Legea amnistiei poate nu este clar cât de profunde au fost aceste înţelegeri, în ceea ce priveşte Legea minelor, lucrurile sunt cât se poate de clare. Nu doar că a existat acord, dar această lege este rodul solicitării exprese a PNL, făcută odată cu discuţiile din cadrul comisiei speciale dedicată proiectului minier de la Roşia Montana.

Modul în care liberalii s-au comportat la Legea minelor reprezintă un act de trădare pe faţă a PSD. Gravă nu este însă doar încălcarea acordului politic, ci efectele pe care această încălcare le poate avea asupra unui întreg sector economic. Aici, nu mai vorbim doar de Roşia Montana, ci şi de Deva, de Valea Jiului sau alte zone unde industria minieră este cea care le pune multor oameni o pâine pe masă.

Pentru că liberalii s-au speriat de câteva zeci de exaltaţi care, de mai multe luni, îşi pierd timpul pe străzile Bucureştiului încălcând legea (cum au făcut şi marţi în mod extrem, şi nu doar în Capitală), multe alte mii de oamenii riscă să sufere crunt.

Este incredibil cum un individ, Crin Antonescu, care vrea să fie preşedintele României, este în stare să pună în genunchi un întreg sector economic, pentru a nu fi criticat la televizor de prietenii lui Claudiu Crăciun. Stau şi mă întreb ce fel de lider politic este acela care se sperie de ce nu este de speriat, şi nu e capabil să ia decizii strategice. Cu siguranţă nu unul îndeajuns de curajos să merite funcţia de preşedinte. Cei 500 de oameni de la Roşia Montana, dacă sunt unii speriaţi că putea demara acest proiect, vor pleca acasa din cauza trădării liberale şi, foarte probabil, nu vor mai avea loc de muncă la care să se întoarcă după Sărbători.

Crin Antonescu face astăzi pe faţă opoziţie în USL cu mari şanse de a arunca Uniunea în aer.

După ce preşedintele PNL a devenit un mare fan Traian Băsescu, fiind pe aceleaşi poziţii cu acesta şi pe Roşia Montana, şi pe aprecierea performanţei unui candidat PSD la prezidenţiale, şi pe schimbarile de la DNA, şi pe problema câinilor vagabonzi, şi chiar pe Comisia Nana, acum domnul Antonescu trece deja la acţiuni politice fără nuanţe împotriva partenerilor din Guvern şi din Parlament.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Utilizator Adevărul
10.12.2013, 17:36:05

Comentariu considerat abuziv.

Sendrea Petre
10.12.2013, 23:45:56

Legea minelor deschide larg usa abuzurilor si isi bate joc de proprietatea privata. Aceasta lege declara exploatările miniere de "interes public deosebit" (ptr orice resurse : cărbuni, minereurile feroase si neferoase, turba, nămoluri si turbe terapeutice, gaze etc). Dupa ce o companie miniera a obtinut licenta de exploatare de la Agenția Națională de Resurse Minerale, ea poate solicita proceduri de expropriere pe care Guvernul e obligat să le declanseze in termen de 30 de zile ; poate modifica traseul si desfiinta orice drum aflat in perimetrul său minier ; poate distruge monumente istorice, culturale, religioase, situri arheologice de interes deosebit, rezervatii naturale, pentru ca nu mai are nevoie de descărcarea prealabilă de sarcină arheologică sau declasarea monumentelor istorice ; poate dobandi terenuri din fondul forestier fără să respecte dreptul de preemptiune al coproprietarilor si al vecinilor. Apele de izvor aflate pe proprietatea persoanelor fizice nu mai pot fi folosite de către proprietarul suprafetei dacă fac obiectul unei concesiuni miniere. Orice om politic serios trebuie sa impiedice votarea unei astfel de legi - Crin Antonescu printre altii. Cum de un articol fara urma de informatie serioasa in el, plin de insinuari si acuzatii nesustinute de nici un argument poate aparea pe site-ul unui ziar serios ca "Adevarul" ?

+3 (3 voturi)
Get0dac
11.12.2013, 17:33:22

Bai baiatule...vezi ma de IT-ul tau si nu plange tu de focu' minerilor.... Te bagi aiurea'n seama...

Irina Turcu
12.12.2013, 12:02:44

Si de ce vorbesti ca si cum lege minelor ar fi ceva bun? Eu cred ca este unul dintre cele mai mari rele care s-ar fi putut abate peste Romania.

Ciprian Apetrei
12.12.2013, 15:58:20

Cand vezi astfel de reactii isterice, iti dai seama cat de bine platea/inca mai plateste RMCG. Intr-adevar, autorul are dreptate, unii ca el s-ar putea sa nu mai aiba un loc de munca la care sa se intoarca. Asa sa fie!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările